Την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης προκάλεσε σχόλιο του Τούρκου προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet Daily News, δήλωσε ότι η Ελλάδα πολύ γρήγορα μπορεί να οδηγηθεί στη χρεοκοπία εξαιτίας των ασφυκτικών τόκων εξυπηρέτησης του χρέους που είναι αναγκασμένη να πληρώσει.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με δηλώσεις του κ. Γκιούλ, όπως αποδίδονται από την εφημερίδα Hurriyet Daily News, ανέφερε τα εξής: «H Ελλάδα θα διαψεύσει όλους όσοι ελπίζουν ή επενδύουν στη χρεοκοπία της. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι κανείς δεν πρέπει να κάνει το λάθος να την υποτιμά».

Μιλώντας ανεπισήμως σε συνάντηση οδηγών λεωφορείων ο κ. Γκιουλ είπε: «Όπως γνωρίζετε, επισκεπτόμαστε ευρωπαϊκές χώρες πολύ συχνά. Ζηλεύουν πραγματικά την Τουρκία. Η Ελλάδα πρόκειται να χρεοκοπήσει. Εάν κάποιος αδυνατεί να πληρώσει, τότε του ζητούν υψηλό επιτόκιο. Εάν η δυνατότητα αποπληρωμής είναι υψηλή, τότε το επιτόκιο είναι χαμηλό».

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη ότι η Γερμανία ανησυχεί, επειδή τελευταία αξιόλογοι Τούρκοι, που ζουν στη Γερμανία, επιστρέφουν στην Τουρκία.