Συνεχίζονται οι δύσκολες συζητήσεις στο ΠαΣοΚ για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Στον απόηχο της χθεσινής θυελώδους συνεδρίασης του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠαΣοΚ συνεδριάζει από τις 6:30 μμ το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου.
Στη συζήτηση συμμετέχουν και τρεις υπουργοί, οι κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Δ. Ρέππας και Μιχ. Χρυσοχοίδης. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εισήγηση του κ. Παπανδρέου έπειτα από τις επικρίσεις που ακούστηκαν από τους βουλευτές για την οικονομική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, αλλά και οι τοποθετήσεις των μελών του ανώτατου οργάνου του κόμματος πολλοί εκ των οποίων ήταν παρόντες και στην χθεσινή συζήτηση στη Βουλή.

Στη μαραθώνια συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών αναφέρθηκε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής τονίζοντας ότι «εκτός από τα ‘πιπεράτα’ που βγήκαν από την συνεδρίαση του ΚΤΕ, οι βουλευτές του ΠαΣοΚ έδειξαν υπευθυνότητα και σοβαρότητα μέσα σε μια ατμόσφαιρα, ειδικά για αυτούς, ισοπεδωτική. Είπαν πολλά αντάξια της σοβαρότητας που έχει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ».

Πρόσθεσε ότι πολλές από τις προτάσεις των βουλευτών θα ενσωματωθούν στο τελικό κείμενου του Μεσοπρόθεσμου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι, χωρίς αμφιβολία, οι βουλευτές του ΠαΣοΚ θα ψηφίσουν το Πρόγραμμα.

Σημείωσε ότι κάθε βουλευτής εκφράζει τον εαυτό του και δεν μπορούν να ομαδοποιηθούν, σε ένα ΠαΣοΚ που μάχεται συνεχώς και είναι δική τους απόφαση να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Σχετικά με το αν η κριτική των βουλευτών αφορά και τον πρωθυπουργό, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «εάν ακούστηκαν συλλήβδην και ατάκτως ερριμμένες εκφράσεις, δεν αντανακλούν στον πρωθυπουργό».

Ειδικότερα για την κριτική της κυρίας Βάσως Παπανδρέου στον υπουργό Οικονομικών, ο εκπρόσωπος είπε ότι κανείς άλλος υπουργός Οικονομικών δεν έκανε όσα έκανε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε ότι δεν γνώριζε η κυβέρνηση, όταν ανέλαβε, το πραγματικό μέγεθος του ελλείμματος και της ανεργίας, που έκρυβε η κυβέρνηση Καραμανλή.

Αναφερόμενος σε όσους υποστηρίζουν ότι το Μνημόνιο απέτυχε τόνισε ότι «όσοι το λένε, δεν εξηγούν γιατί δεν χρεοκόπησε πέρσι η χώρα, γιατί δεν κήρυξε πτώχευση, γιατί το έλλειμμα μειώθηκε κατά 5 μονάδες».

Σχόλιο Μιχελάκη

Στα επικριτικά σχόλια των βουλευτών του ΠαΣοΚ αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Ι. Μιχελάκης.«Την ώρα που η κυβέρνηση ζητά αόριστα συναίνεση από την αντιπολίτευση για να κρύψει την αναποτελεσματικότητά της, δεν έχει τη συναίνεση των βουλευτών που τη στηρίζουν» τόνισε ο κ. Μιχελάκης.