Σε συνολική αμφισβήτηση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου εξελίχθηκε η συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠαΣοΚ. Με τις τοποθετήσεις των βουλευτών μοιάζει να έχει μεταφερθεί στην αίθουσα της Βουλής το κλίμα που επικρατεί στις συγκεντρώσεις της πλατείας Συντάγματος.

Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η τοποθέτηση-απολογισμός του υπουργού Οικονομικών για να ακολουθήσουν αιχμηρές τοποθετήσεις από τους βουλευτές. Επειδή η συνεδρίαση αποδείχθηκε μαραθώνια αναβλήθηκε για την Τετάρτη η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ενώ το υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Πέμπτη.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στα βήματα που έχουν γίνει για την πάταξη της φοροδιαφυγής, αναγνωρίζοντας ότι «είμαστε ακόμα στην αρχή». Αναγνώρισε αστοχίες, αλλά εξήγησε ότι σε μια κρίσιμη εποχή γίνονται και λάθη και είπε πως αν η ΝΔ είχε κάνει παρεμβάσεις το 2009 «δεν θα είχαμε μπει σ’ αυτήν την περιπέτεια».

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση συμμετέχουν εκτός του κ. Παπακωνσταντίνου οι υπουργοί Υποδομών, κ. Δ. Ρέππας, Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, Εργασίας, κυρία Λούκα Κατσέλη και Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης.

Η ομιλία του του Υπουργού Υποδομών κ. Δ. Ρέππα

Το λόγο έχουν ζητήσει να λάβουν περίπου 50 βουλευτές, ενώ μέχρι τις 4 το μεσημέρι είχαν μιλήσει 15 βουλευτές.

Η κυρία Βάσω Παπανδρέου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του κ. Παπακωνσταντίνου λέγοντας χαρακτηριστικά: «όταν ήρθα στο γραφείο σου τον Νοέμβριο του 2009 για να σου πω ότι πρέπει να πάρεις μέτρα εσύ με αντιμετώπισες σαν… UFO. Η διαδικασία της ακριβής δανειοδότησης μιας πτωχευμένης χώρας δεν οδηγεί πουθενά. Αφήστε τα κόλπα με τα open gov που συγκαλύπτουν τις επιλογές των κολλητών σας. Δεν υπήρχε σχέδιο, ούτε πέρυσι, ούτε φέτος. Αυτό που κάνετε με το μεσοπρόθεσμο και το νέο δανεισμό έχει κοντά ποδάρια. Το υπερβολικό δημόσιο χρέος δεν αντιμετωπίζεται με νέα δάνεια. Τελικά θα γίνει αναδιάρθρωση αλλά όταν συμφέρει τις ευρωπαϊκές Τράπεζες. Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να αντέχει να πληρώνει 15% του ΑΕΠ σε χρεωλύσια».

«Τι έχετε κάνει με τους κερδοσκόπους;» αναρωτήθηκε η κυρία Παπανδρέου. «Είχατε πει ότι θα κάνετε μήνυση. Πού βρίσκεται η διαδικασία;» πρόσθεσε και επισήμανε: «Είχατε θέσει εκβιαστικά διλήμματα και όπως είχε πεί ο Μιραμπό όταν εκβιάζεται η Βουλή, δολοφονείται η δημοκρατία».

«Πρέπει να πείτε την αλήθεια στο λαό, ότι το βιοτικό επίπεδο θα μειωθεί κατά 30% και άρα τα μέτρα θα πρέπει να είναι δίκαια» κατέληξε η πρώην υπουργός.

Εξίσου σκληρή ήταν η κριτική του κ. Κ. Γείτονα ο οποίος επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει χάσει το επικοινωνιακό παιχνίδι και ότι το δημοψήφισμα είναι προθάλαμος εκλογών.

Ο βουλευτής Κοζάνης κ. Π. Κουκουλόπουλος είπε στους υπουργούς ότι «με την πολιτική μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο καταφέραμε να αδειάσουμε τις τράπεζες και να γεμίσουμε τις πλατείες. Η πολιτική δεν ασκείται εν κενώ, αν η πάντησή μας στις διαμαρτυρίες είναι το σποτάκι της Κυριακής τότε χάσαμε κάθε επαφή με τη πραγματικότητα». Και έθεσε το ερώτημα: «Αφού ανεβάσαμε το σήριαλ «έλλειμμα-χρέος» δεν αναβάζουμε τώρα το σήριαλ «ανάπτυξη»;».

Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος πρότεινε να επιβληθεί μια εισφορά αλληλεγγύης ύψους 3% σε όλους τους φορολογούμενους ώστε να καλυφθούν τα ποσά από τη μείωση του αφορολόγητου και την αύξηση του φόρου στα καύσιμα.

Πολλοί βουλευτές ζήτησαν να καταλογισθούν ευθύνες για τις αστοχίες του μνημονίου.

Ο κ. Έκτορας Νασιώκας είπε ότι υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αναληφθούν και να υπάρξουν παραιτήσεις. «Δεν χρειάζονται εκλογές, χρειάζεται να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και σωτηρίας με τη συμμετοχή των δύο μεγάλων κομμάτων» είπε ο βουλευτής. Τον καταλογισμό ευθυνών ζήτησε και ο κ. Δ. Λιντζέρης.

Ο πρώην υπουργός κ. Δ. Κρεμαστινός τόνισε: «Όταν μιλάμε για συναίνεση εννοούμε έμπρακτη συναίνεση, δηλαδή να γίνει ανασχηματισμός με πρόσωπα της εμπιστοσύνης του κόσμου ειδικά στο οικονομικό επιτελείο. Κρινόμαστε από το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα το βλέπουμε στις πλατείες».

Ο κ. Δ. Καρύδης επισήμανε: «Δεν μπορούμε να πείσουμε τους ψηφοφόρους μας. Έχει συγκεντρωθεί μισό εκατομμύριο κόσμος στο Σύνταγμα και μείς ψηφίζουμε αμέριμνοι».

«Πώς μπορείτε να διασφαλίσετε ότι δεν θα λάβετε άλλα μέτρα; Δεν μπορείς να στύβεις κάθε μήνα», ήταν η ερώτηση που έθεσε στον υπουργό Οικονομικών, η κυρία Έλενα Παναρίτη, η οποία πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα ως πρόβλημα ρευστότητας και όχι ως πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας, η οποία εξασφαλίζεται με δομικές αλλαγές και όχι με την λήψη μόνο δημοσιονομικών μέτρων.

Εξηγώντας την θέση της για κεφαλαιακή επάρκεια και δομικές αλλαγές, η κυρία Παναρίτη, μιλώντας σε δημοσιογράφους, έφερε ως παράδειγμα το ότι όταν πας να αξιοποιήσεις κρατική περιουσία, η οποία λόγω έλλειψης κτηματολογίου έχει διάφορες εκκρεμμότητες, τότε και φθηνά θα την αξιοποιήσεις και στην πορεία θα
ανακύψουν δεκάδες προβλήματα.

Την εκτίμησή του ότι «δεν βγαίνει το πρόγραμμα», διατύπωσε ο κ. Π. Κουρουμπλής, προσθέτοντας ότι η ομάδα που ανέλαβε να διαχειριστεί την κρίση έχει τόσο έλλειμμα, που δεν μπορεί να την εμπιστευθεί ο κόσμος.

Ο κ. Μ. Κατρίνης, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι ζητείται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα να αναλάβει τις ευθύνες της. «Εσείς κ. Παπακωνσταντίνου να ζητήσετε από τους υπουργούς και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ειδικά για τους υπουργούς που έχουν αστοχήσει», πρόσθεσε.

«Ανάπτυξη χθες» ζήτησε ο Ανδρέας Μακρυπίδης, προσθέτοντας ότι έπρεπε να είχε δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη εδώ και καιρό.

Ο κ. Χρ. Μαγκούφης επανέφερε την πάγια πρότασή του για τη δημιουργία «σταθερής κυβερνητικής δομής» με υπουργεία που δεν θα αλλάζουν και προς τούτο είπε ότι πρέπει ο πρωθυπουργός να αναλάβει άμεση πρωτοβουλία, μαζί με τους ηγέτες των άλλων κομμάτων. Επίσης τάχθηκε κατά της κατάργησης υπηρεσιών όπως το ΙΓΜΕ και το ΕΘΙΑΓΕ.

Η κυρία Τόνια Αντωνίου σημείωσε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν ειλικρινής και εξήγησε γιατί το «Μνημόνιο 2» θα αποτύχει, όπως το «Μνημόνιο 1». Και πρόσθεσε: «Το πρόβλημά μας, η χρεοκοπία, έπρεπε να είναι το όπλο μας».

Ο κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος είπε ότι «δεν μπορούμε να βάζουμε νέα μέτρα την ώρα που στο υπουργείο Ανάπτυξης υπάρχουν τρεις Οργανισμοί που κοστίζουν 10 εκατ. ευρώ το χρόνο». Αιτιολογώντας τις αιχμηρές παρεμβάσεις των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είπε ότι οι βουλευτές του ΠαΣοΚ δεν είναι όπως εκείνοι της ΝΔ οι οποίοι το 2009 «απλώς έβλεπαν το έλλειμμα να εκτινάσσεται στο 10%».

Η κυρία Σοφία Γιαννακά είπε ότι «δεν μπορούν οι 156 βουλευτές του ΠαΣοΚ να σηκώσουν το βάρος της χώρας και του ΠαΣοΚ. Δεν έχουμε την πολιτική νομιμοποίηση να πάθουμε ό,τι έπαθε ο Σόκρατες στην Πορτογαλία».

Ο κ. Β. Γερανίδης ζήτησε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. «Έτσι όπως πάμε δεν θα τις αποφύγουμε σε τρεις-τέσσερις μήνες» είπε.

Οι τόνοι ανέβηκαν στη συνεδρίαση του ΚΤΕ, όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης: «Να θυμάστε ότι κάποτε αυτοί που κορόιδεψαν τον λαό πήγαν στο Γουδή. Εάν ξεπουλήσετε βιομηχανίες της Θράκης και κτήματα της Θράκης να το σκεφτείτε καλά.»

Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης όχι μόνο από αυτούς που βγαίνουν στις πλατείες, αλλά κι από αυτούς που είναι στα σπίτια τους, γιατί δεν πιστεύουν ότι το πρόγραμμα θα πετύχει, με δεδομένο ότι το προηγούμενο απέτυχε, είπε ο κ. Νίκος Σαλαγιάννης.

Το μίγμα ύφεσης-μεγάλου χρέους και αποκρατικοποιήσεων, όπως τις παρουσιάζει σήμερα η Wall Street Journal, τότε η χώρα θα μαραζώσει, είπε ο κ. Θανάσης Παπαγεωργίου, ο οποίος επιπλέον είπε ότι δεν γίνεται να πουλήσουμε την ΔΕΗ και τον ΟΤΕ.

Ο πρωθυπουργός, αν θέλει να σώσει την χώρα, πρέπει να ομολογήσει ότι η κρίση υπερβαίνει τη μία παράταξη είπε ο κ. Δημήτρης Λιντζέρης, ο οποίος επέκρινε τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι με περισσή αλαζονεία «ήλθε εδώ να ανακοινώσει νέα μέτρα, χωρίς αυτοκριτική».

Ο κ. Νίκος Ζωίδης εκτίμησε ότι έχουμε φθάσει στο σημείο στο οποίο η επίτευξη των στόχων που είναι συγκεκριμένοι, όπως το Μεσοπρόθεσμο και η 5η δόση, [ενδέχεται] να γίνουν θρυαλλίδα κοινωνικών εκρήξεων.

Δεν προχωράμε σε μεταρρυθμίσεις, παίρνουμε μόνο μέτρα είπε η κ. Σοφία Γιαννακά, προσθέτοντας ότι 156 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος για την πορεία της χώρας και του ΠΑΣΟΚ. «Δεν έχουμε την πολιτική νομιμοποίηση να πάθει το ΠΑΣΟΚ αυτό που έπαθε ο Σόκρατες», πρόσθεσε.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν λιγοψυχούν μπροστά σε σκληρά μέτρα αλλά να είναι αποτελεσματικά, είπε ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Η κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου είπε ότι δεν μπορεί εξαιτίας αποτυχημένων πολιτικών να παίρνουμε συνεχώς μέτρα που τα πληρώνουν τα ίδια κοινωνικά στρώματα. Συμπλήρωσε δε ότι όσοι από τους υπουργούς έχουν αποτύχει «να διευκολύνουν την ελληνική κοινωνία και εμάς κατά την συνείδησή τους».

Αναφορικά με το δημοψήφισμα, ο κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης είπε ότι στο ΠΑΣΟΚ το λευκό είναι πολιτική αδυναμία, το άκυρο είναι πολιτική ανευθυνότητα και το δημοψήφισμα πολιτική ανικανότητα.

Τα «βογκητά» να ακουστούν όχι από τις πλατείες, αλλά από τα Βόρεια Προάστια με τους φόρους που πρέπει να μπουν στα εισοδήματα και στην ακίνητη περιουσία, είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην τοποθέτησή του, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης.

Έχει σημάνει το τέλος εποχής για όλους και θα έχουμε ανακατατάξεις, επισήμανε από την μεριά του ο Κώστας Σπηλιόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στα τεκταινόμενα στην κοινωνία εκτίμησε ότι από τη μια υπάρχουν οι δυνάμεις του εκσυγχρονισμού και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και από την άλλη οι δυνάμεις της εύκολης διαμαρτυρίας και του λαϊκισμού.

Το Μεσοπρόθεσμο θα το ψηφίσουμε, ωστόσο δεν καταλαβαίνω γιατί προχωράμε σε νέα δανειακή σύμβαση εκτός μηχανισμών που θα ανεβάσει το χρέος στα 355 δισεκατομμύρια το 2014, είπε η Κατερίνα Μπατζελή.

Οι μισοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι σε κατάθλιψη και οι άλλοι μισοί στις πλατείες, είπε από την μεριά του ο Δημήτρης Καρύδης προσθέτοντας ότι δεν μπορούμε να πείσουμε τους ψηφοφόρους μας και λέγοντας στη συνέχεια «φανταστείτε μισό εκατομμύριο στην πλατεία και εμείς να ψηφίζουμε αμέριμνοι».

Το Μεσοπρόθεσμο πρέπει να πάρει διαζύγιο από τις λογικές περικοπών του πρώτου Μνημονίου, είπε ο Βασίλης Τόγιας, προσθέτοντας ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να επωμιστούν κανένα βάρος και καμία περικοπή.

Ο Δημήτρης Βαρβαρίγος είπε ότι το Μεσοπρόθεσμο πρέπει να ψηφιστεί με 180 ψήφους και, αν αυτό δεν γίνει κατορθωτό, η χώρα να πάει σε εκλογές.

Ως μόνη λύση θεωρεί τις εκλογές ο Βασίλης Γερανίδης γιατί, όπως είπε, ούτως ή άλλως θα συρθούμε σε αυτές.

Η Σούλα Μερεντίτη ανέφερε ότι «δεν πετύχαμε και οι ευθύνες δεν είναι μόνο του Παπακωνσταντίνου» και πρόσθεσε ότι δεν περιορίσαμε πριν απ’ όλα το σπάταλο κράτος. «Οι πλατείες δεν απαντώνται με σποτ» πρόσθεσε.

Ζητάτε να στηρίξουμε, όχι μόνο να ψηφίσουμε και να πάμε να κρυφτούμε, αλλά να επιχειρηματολογήσουμε ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Πέμυ Ζούνη, η οποία πρόσθεσε ότι η αξιοπιστία μας έχει χαθεί. Η κ. Ζούνη, απευθυνόμενη στην κυβέρνηση, ζήτησε την εκτίμησή τους αν «αυτό που γίνεται εκεί έξω» είναι «εκτόνωση, λαϊκισμός ή μήνυμα «όχι άλλο ερήμην μας», ενώ έθεσε και το ερώτημα αν μπορεί να γίνει οικονομική πρόβλεψη σε βάθος χρόνου ή τα πιο σκληρά μέτρα αναβάλλονται για το φθινόπωρο;

Για «αφόρητο λαϊκισμό του έμμεσου εκβιασμού» έκανε λόγο η Χρύσα Αράπογλου, προσθέτοντας ότι εγγυήσεις πρέπει να δοθούν και προς τον λαό. Η κ. Αράπογλου ζήτησε χρονοδιάγραμμα εξόδου από την κρίση, άσκησε κριτική για το έλλειμμα τεκμηρίωσης [της κυβερνητικής πολιτικής] και έκανε λόγο για «παρωχημένες αντιλήψεις περί ανύπαρκτων εχθρών και κουτοπόνηρες κατηγορίες για «βαθύ ΠΑΣΟΚ»» διερωτώμενη ποιος εμπόδισε την αξιοποίηση των ΕΛΤΑ π.χ. αλλά και ποιος κρατά στα συρτάρια του υπουργείου 1000 επενδυτικές προτάσεις.

Αναφερόμενη στις αποκρατικοποιήσεις, η κ. Αράπογλου έφερε ως παράδειγμα την ΕΥΑΘ της οποίας τα έσοδα της πενταετίας θα είναι ίσα με την τιμή πώλησή της «αύριο το πρωί» και πρότεινε να τιτλοποιηθούν τα κέρδη της επόμενης δεκαετίας. Η πολιτική της «άλλης μέρας» θα υπάρξει είτε με εμάς, είτε χωρίς εμάς, είπε η κ. Αράπογλου, τονίζοντας ότι η Βουλή πρέπει «να ανοίξει τα παντζούρια της» και εκτιμώντας ότι «εκεί έξω γεννιέται με οδύνες το καινούργιο».

Σχοινοβατούμε και η κοινωνία κι εμείς χωρίς δίχτυ ασφαλείας και αυτό είναι όχι άλλα βάρη, όχι άλλες περικοπές, όχι περαιτέρω ακύρωση της αξιοπρέπειας του φτωχού, όχι άνιση κατανομή των βαρών, είπε ο Γιάννης Βούρος.
Εμείς κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να επιβεβαιώσουμε τη φράση του Ντοστογιέφσκι που μιλούσε για το δικαίωμα του απελπισμένου στην επανάσταση και τον Φρόιντ που μίλησε για την ψυχολογία του όχλου, πρόσθεσε ο κ. Βούρος.

Ο κ. Βούρος στην ομιλία του αναφέρθηκε και στον Τσόρτσιλ, λέγοντας ότι όταν κάποτε τον ρώτησαν πως αντιμετωπίζει μια κρίσιμη κατάσταση και κερδίζει χρόνο, εκείνος είπε πως είναι «σαν να πηγαίνω βόλτα με μια πιρόγα και τους φίλους μου στον Αμαζόνιο. Κωπηλατούν μαύροι, μας κυνηγούν κροκόδειλοι, ε, και που και που,
πετάμε κανένα μαύρο στο νερό!». Εμείς, συνέχισε ο κ. Βούρος, «μαύρο-επίορκο» δεν έχουμε βρει, ή, αν θέλετε, δεν
έχουμε «δώσει» κι αν το είχαμε κάνει δεν θα χρειαζόταν καμία διμοιρία ΜΑΤ και κανένα κιγκλίδωμα έξω από το κοινοβούλιο.

Νέα αρχή σημαίνει απολογισμός και καταλογισμός ευθυνών, εγώ δεν νιώθω καμία ευθύνη, είπε ο Γιάννης Αμοιρίδης προσθέτοντας ότι το βασικό πρόταγμα πρέπει να είναι το αξιακό και κατόπιν το πολιτικό και το οικονομικό. Ο κ. Αμοιρίδης επέκρινε τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι λέει «πως δεν φταίει ούτε η συνταγή, ούτε ο μάγειρας, αλλά η ΔΕΗ που είχε διακοπές ρεύματος» και ρώτησε «τι άλλαξε μετά τους πανηγυρισμούς της 25ης Μαρτίου» και πως εξηγείται ο πανικός για την 5η δόση που μετά είπαμε ότι εξασφαλίστηκε. Η απάντηση στους αγανακτισμένους θα δοθεί από τολμηρούς πολιτικούς είπε ο κ. Αμοιρίδης διερωτώμενος αν «το 30% εδώ μέσα, πιστεύει σε αυτό που πάμε να
κάνουμε».

Από τις ιδεοληψίες ενός υπουργού καθυστερήσαμε έξι μήνες με τα αυθαίρετα είπε ο κ. Αμοιρίδης, χάνοντας έτσι 600 εκ. ευρώ, ενώ σε ότι αφορά τις καταθέσεις εξωτερικού, είπε ότι αν οι τράπεζες είχαν δώσει τα στοιχεία που ζητήσαμε εδώ και 6 μήνες θα είχαμε εισπράξει τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Ο κ. Αμοιρίδης είπε ότι πρέπει να επιλέξουμε με ποιους είμαστε και με ποιους δεν είμαστε και ολοκλήρωσε λέγοντας ότι «για να φθάσουμε στο Μεσοπρόθεσμο πρέπει να περάσουμε από την «πλατεία»».

Ποια ήταν τα λάθη που κάναμε στο 1ο Μνημόνιο και τι θα αποτρέψει ένα 3ο Μνημόνιο, ανέφερε η Χαρά Κεφαλίδου προσθέτοντας ότι ο χώρος μας είναι μακριά από τις λογικές και τις προσεγγίσεις της τρόικας και γι’ αυτό το Μνημόνιο δεν εφαρμόστηκε ουσιαστικά. Η κυρία Κεφαλίδου είπε ότι χρειάζεται ευρύτερη δυνατή συναίνεση και υπογράμμισε
ότι δεν χρειάζεται κυβέρνηση τεχνοκρατών αλλά άξιων ενώ οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται με βάση τα δεδομένα που είναι πάνω στο τραπέζι και όχι με αυτά «που θα θέλαμε να είναι».

«Κόκκινη γραμμή για μένα είναι το πετρέλαιο θέρμανσης και τα »νερά» που πρέπει να μείνουν στον έλεγχο του κράτους» ανέφερε ο Βασίλης Γιουματζίδης, προσθέτοντας ότι «υπάρχει ανυπαρξία λειτουργίας πολιτικού και επικοινωνιακού κέντρου» και ότι δεν έχει επιτευχθεί αξιοκρατία, διαφάνεια και αυστηρή τήρηση των νόμων.

Απώλεια της αξιοπιστίας των πολιτικών διαπίστωσε ο Χρήστος Κατσούρας, τονίζοντας ότι χρειάζεται σύγκλιση και συναίνεση και «αν δεν μπορεί να γίνει αυτό να πάμε σε εκλογές».