Ρεπορτάζ με τον προκλητικό τίτλο «Με τον αγκυλωτό σταυρό-Οι Έλληνες διασύρουν την Ευρώπη… και παρόλα αυτά λαμβάνουν νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων Ευρώ», δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Το ρεπορταζ αναφέρεται στις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και παραθέτει φωτογραφικό στιγμιότυπο από διαμαρτυρία πολιτών στο Σύνταγμα, στο οποίο απεικονίζεται πλακάτ με τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία στο κέντρο φέρει τον αγκυλωτό σταυρό, ενώ σε άλλο φωτογραφικό στιγμιότυπο απεικονίζεται πλακάτ με τη φωτογραφία της Καγκελαρίου Μέρκελ και τον τίτλο «Γερμανικά σκάνδαλα».

Το ρεπορτάζ σημειώνει μεταξύ άλλων πρόσφατες δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη, ότι οι Έλληνες θα είναι ξένοι στην ίδια τους τη χώρα και ότι αυτό δεν συνέβη ούτε κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Επίσης αναφέρεται στο δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel, ότι η Ελλάδα θα χρειασθεί άλλα 100 δισ. Ευρώ και σημειώνει τις δηλώσεις του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματοςCDU, ότι η Ελλάδα καταβάλει προσπάθειες, όμως αυτές δεν επαρκούν και ότι βοήθεια θα υπάρξει μόνο στην περίπτωση που η Ελλάδα είναι πρόθυμη να δεχθεί ένα αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας.

Τέλος το ρεπορτάζ με υπότιτλο «Τώρα έρχεται ένα νέο σκάνδαλο στο φως» αναφέρεται και σε ένα περιστατικό που συνέβη, όπως γράφει, στα μέσα Μαϊου, όταν επισκέφθηκε την Ελλάδα αντιπροσωπεία Γερμανών βουλευτών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Bild, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Σκραφνάκη, φέρεται να εξύβρισε τους Γερμανούς βουλευτές, λέγοντας «Εάν δεν στηρίξετε τη χώρα μας, θα συμβεί με τους συμπατριώτες σας το ίδιο που συνέβη κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Κρήτη». Το δημοσίευμα παρατηρεί ότι ο διερμηνέας δεν μετέφρασε εκείνη τη στιγμή τα λεγόμενα της Ελληνίδας βουλευτού, αλλά αυτό έγινε γνωστό μέσω ενός σχετικού δημοσιεύματος της εφημερίδας «Καθημερινή» της 19ης Μαϊου.

Το δημοσίευμα καταλήγει με την επισήμανση ότι η Bild απευθύνθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος αρνήθηκε το περιστατικό, δηλώνοντας ότι «οι συνομιλία (με την γερμανική αντιπροσωπεία βουλευτών) ήταν φιλική και εποικοδομητική».