Νέα προειδοποίηση από τον νομπελίστα, καθηγητή του LSE κ. Χρ. Πισσαρίδη για την ελληνική οικονομία: «Αν η Ελλάδα δεν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, τότε, δεν θα αποφύγει την πτώχευση», είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ.

Σημείωσε ωστόσο ότι ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδας θα έχει επιπτώσεις και στην κυπριακή οικονομία καθώς θα επηρεαστούν και οι κυπριακές τράπεζες. Τόνισε όμως ότι οι κυπριακές τράπεζες μπορούν να αντεπεξέλθουν, αφού διατηρούν σημαντικά κεφάλαια και αλλού.

Για τον κ. Πισσαρίδη, αυτό που προέχει είναι η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, η ιδιωτικοποίηση εταιρειών του δημοσίου και η πάταξη της φοροδιαφυγής, ενδεχομένως, όπως είπε, με την ιδιωτικοποίηση του τμήματος είσπραξης φόρων: «Τα μέτρα που λαμβάνονται είναι προς την ορθή κατεύθυνση, αλλά χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα», είπε και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την αύξηση της φορολογίας: «δεν είναι σωστή λύση η αύξηση της φορολογίας», ανέφερε.
Έκανε, επίσης λόγο για τις εκδηλώσεις των «Αγανακτισμένων» λέγοντας ότι δεν πιστεύει ότι είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε ελάφρυνση των μέτρων.