Σφίγγει τον κλοιό γύρω από τον κ. Α. Τσοχατζόπουλο η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

Σύμφωνα με διαρροές μέσω κύκλων του ΠαΣοΚ, ο κ. Τσοχατζόπουλος φέρεται, σύμφωνα με τον έλεγχο «πόθεν έσχες» που διενήργησαν ορκωτοί λογιστές, ότι από την χρήση του 2000 προκύπτει αύξηση της περιουσιακής κατάστασής του της τάξεως των 55.616.733 δραχμών «που δεν δικαιολογείται», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Επίσης, φέρεται να αγοράζει το 2004 δυο διαμερίσματα, προς 85.000 ευρώ και 30.000 ευρώ αντιστοίχως, για τα οποία δεν φαίνεται να έχει γίνει κάποια ανάληψη. Επίσης, οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι από τον έλεγχο προκύπτει πως τόσο ο κ. Τσοχατζόπουλος, όσο και η πρώην σύζυγός του εμφανίζουν καταθέσεις σε γερμανικά μάρκα άγνωστης προέλευσης, δίχως να γίνει ωστόσο γνωστό το ποσόν των καταθέσεων αυτών.

Την Πέμπτη το μεσημέρι θα περάσει το κατώφλι της προανακριτικής ο κ. Τσοχατζόπουλος, η κατάθεση του οποίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.