Δεκάδες χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και στα Προπύλαια με αφορμή το κάλεσμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και την για 7η ημέρα κινητοποίησης των «Αγανακτισμένων». Δεκάδες χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά μέτρα για την Οικονομία, αλλά και στην παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη χώρα.

Από τις 6 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος και από τις 7 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Πανεπιστημίου, το κέντρο της Αθήνας πλημμύρισε από Αθηναίους, μικρούς και μεγάλους, οικογένειες και νέους ανθρώπους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και των «Αγανακτισμένων», στην 7η συνεχή ημέρα κινητοποιήσεων, αλλά και στην εκδήλωση πανεπιστημιακών και της οργάνωσης «Σπίθα» του Μίκη Θεοδωράκη.

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι περίπου στις οκτώ το βράδυ, οι δύο συγκεντρώσεις είχαν ενωθεί. Η Αστυνομία επισήμως έκανε λόγο για πάνω από τριάντα χιλιάδες κόσμου σε κάθε ένα από τα «ραντεβού» των απλών πολιτών.

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που ο κόσμος, διακόπτοντας την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη, τραγούδησε μαζί του το τραγούδι, «Ενα το χελιδόνι», ενώ καταχειροκρότησε τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη όταν ανέβηκε στο πρόχειρο βήμα του ομιλητή που είχε στηθεί μπροστά στην πύλη του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης των Προπυλαίων δε, οι χιλιάδες κόσμου κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα προκειμένου να ενωθούν με τους «Αγανακτισμένους», που για 7η ημέρα κατασκηνώνουν στην πλατεία.

Εκδήλωση αλληλεγγύης στην Κύπρο

Εκδήλωση αλληλεγγύης στα αιτήματα των «Αγανακτισμένων» πολιτών στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες οργανώθηκε, μέσω του διαδικτύου, στην πλατεία Ελευθερίας, στη Λευκωσία.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν ελληνικές σημαίες και είχαν αναρτήσει πανό με συνθήματα που έγραφαν «Ελλάδα-Κύπρος, ένας λαός, αγώνας κοινός», «Κατοχή, το δικό μας μνημόνιο» και «Ακομμάτιστοι αγανακτισμένοι πολίτες».

Ένας από τους διαδηλωτές ανέφερε:«Είδαμε την κατάσταση που επικρατούσε και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ειδικά στην Ελλάδα, όπου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και αποφασίσαμε να κάνουμε μια συμβολική εκδήλωση και στην Κύπρο».Οι πολίτες στην Κύπρο, είπε, έχουν έναν ακόμη λόγο να διαμαρτύρονται, λόγω της παράνομης εισβολής και κατοχής εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία.

Συμπλήρωσε ότι μεταξύ των αιτημάτων τους είναι να σταλεί ένα μήνυμα προς τους πολιτικούς ηγέτες, «για να καταλάβουν επιτέλους ότι ο λαός δεν είναι πολιτικοποιημένος, κάτι για το οποίο έχουν ευθύνη οι εκάστοτε πολιτικές
ηγεσίες
».