Την ανάγκη συναίνεσης, ώστε να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές στο εσωτερικό, αλλά και στις διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του μετά το Συμβούλιο. Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι είναι ανοιχτός σε προτάσεις, ακόμα και σε κυβερνητική συνεργασία.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις και ζήτησα να δώσουν καθαρή απάντηση. Θα βγούμε νικητές πιο γρήγορα αν δουλέψουμε με πνεύμα εθνικής συνεννόησης. Η Ελλάδα χρειάζεται να δείξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενότητα. Πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε διαφορετικοί αλλά όχι εχθροί». Συνέχισε λέγοντας: «Πρότεινα να συνεργαστούμε, να δουλέψουμε μαζί για τις μεγάλες αλλαγές, να έχουμε κοινές θέσεις στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας» και υπερθεμάτισε της ανάγκης «να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή και ειρήνη στη χώρα μας».

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι απαιτούνται συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του χρέους, τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων, τη μείωση του Δημόσιου τομέα, όπως και γενναίες αποκρατικοποιήσεις.

Παράλληλα, έκλεισε και πάλι το θέμα των πρόωρων εκλογών.

«Υπάρχουν πολλά στα οποία μπορούμε να συγκλίνουμε επί της ουσίας» ανέφερε και συνέχισε ολοκληρώνοντας: «Στόχος έιναι ένας και μόνος: να σώσουμε την πατρίδα μας, αυτό το στόχο υπηρέτησα και αυτόν υπηρετώ».

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου