Στην «αντεπίθεση» περνά ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Α. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος με επιστολή του προς την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του στην υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, ζητεί να κληθούν για να καταθέσουν όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 2002 που ενέκρινε τις επίμαχες συμβάσεις.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος ζητεί να κληθούν, ώστε να εξακριβωθεί η αλήθεια, όπως αναφέρεται, οι εξής: Κ. Σημίτης, Αλ. Παπαδόπουλος, Θ. Πάγκαλος, Γ. Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, Κ. Λαλιώτης, Γ. Ρωμαίος, Γ. Παπανδρέου και ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αθ. Τζογάνης.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής δεν φέρεται διατεθειμένη να αποδεχθεί το αίτημα του πρώην υπουργού, με το σκεπτικό ότι το αντικείμενο έρευνας της επιτροπής δεν είναι να ελέγξει τη νομιμότητα ή όχι των συμβάσεων για τα υποβρύχια, αλλά το αν υπήρξαν μίζες και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η ΝΔ αντέδρασε έντονα σχετικά με την κίνηση της πλειοψηφίας να απορρίψει το αίτημα πριν καν αυτό τεθεί προς συζήτηση στην επιτροπή, δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν έχει ενημερωθεί για την επιστολή του κ. Τσοχατζόπουλου, ενώ ζητεί να κατατεθούν τα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ.

Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος του κ. Τσοχατζόπουλου υπέβαλλε αίτημα και έλαβε όλο το αποδεικτικό υλικό και τα πρακτικά των συνεδριάσεων της προανακριτικής επιτροπής.