Μια ασυνήθιστη συμβολική ενέργεια διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Βουλής πραγματοποίησαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές κκ. Ι. Δημαράς και Β. Οικονόμου σηκώνοντας πανό του κόμματος «Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών», το οποίο έγραφε: «Η Ελλάδα δεν πωλείται. Ναι στην Ομοψυχία. Όχι στην συνενοχή».

Η κίνησή τους αυτή προκάλεσε την αντίδραση του φρουράρχου της Βουλής, κ. Ι. Καραΐσκου, ο οποίος τους απαγόρευσε αρχικά να αναρτήσουν το πανό στην κεντρική είσοδο του κοινοβουλίου από την πλευρά του Αγνωστου Στρατιώτη, ενώ αστυνομικοί της φρουράς απώθησαν βίαια δημοσιογράφο που προσπάθησε να προσεγγίσει απαγορεύοντάς του να καταγράψει το γεγονός λέγοντάς του ότι «μόνο στους επιτρεπόμενους χώρους» μπορεί να κάνει τη δουλειά του, αλλά και όσους έσπευσαν να δουν τι γίνεται, πυροδοτώντας έντονο φραστικό επεισόδιο με τον κ. Οικονόμου ο οποίος έκανε λόγο για «πραιτωριανούς» και δηλώνοντας ότι θα θέσει το θέμα στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο.

Ακολούθως οι δυο ανεξάρτητοι βουλευτές πήγαν στην άλλη είσοδο του κτιρίου από την πλευρά του Εθνικού Κήπου, όπου ανήρτησαν το πανό τους για λίγα λεπτά, ενώ επιτράπηκε στις κάμερες να τραβήξουν ένα πλάνο. Σε ανακοίνωσή τους οι κκ. Δημαράς και Οικονόμου χαρακτήρισαν την πρωτοβουλία τους «ενέργεια συμβολική και ουσιαστική».

«Συμβολική, μπροστά στο κοινοβούλιο, το οποίο είναι ιδιοκτησία του ελληνικού λαού, τον οποίο εμείς εκφράζουμε και εκπροσωπούμε. Ουσιαστική, γιατί ο πρωθυπουργός, συμπεριφερόμενος σαν Λουδοβίκος, καλεί στο Μέγαρο Μαξίμου, να ενημερώσει και να ακούσει απόψεις, πολιτικούς φορείς και αρχηγούς ΄΄α-λα-καρτ΄΄», αναφέρουν, ενώ διερωτώνται «από πού κι ως πού ο κ. πρωθυπουργός διακρίνει τα νόμιμα κόμματα σε ΄΄πράσινους΄΄ και ΄΄βενετούς΄΄, σε αρεστούς και μη αρεστούς», υποστηρίζοντας ότι το «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών» είναι κόμμα που έχει εγκριθεί από τον Αρειο Πάγο και εκπροσωπείται στη Βουλή.

Και καταλήγουν: «Δικαίωμά του δεν είναι! Αυθαιρεσία του είναι, με προφανή μικροκομματικά κίνητρα. Κίνητρα με τα οποία κουρελιάζει τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς. Επιλογή του. Για την οποία θα πρέπει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό».