από metereologos.gr
Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
 
 

«Κόψτε το Δημόσιο για να σωθείτε»

Μπαράζ νέων μέτρων - Μισός μισθός στους κληρικούς - Νέο «κούρεμα» επιδομάτων στο Δημόσιο - Λουκέτο και απολύσεις σε ΔΕΚΟ
«Κόψτε το Δημόσιο για να σωθείτε»
Ο κ. Παπακωνσταντίνου άνοιξε το ζήτημα των απλύσεων λέγοντας ότι «όταν κλείνει ή συγχωνεύεται ένας δημόσιος οργανισμός μπορεί να υπάρξουν και απολύσεις»
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 Σε περίοδο νέας αυστηρής λιτότητας εισέρχεται
το Δημόσιο με περικοπές αμοιβών και επιδομάτων για όλους τους υπαλλήλους, ακόμη και «κούρεμα» του 50% των μισθών των κληρικών, τους οποίους θα αναλάβει να καλύψει με δικούς της πόρους η Εκκλησία. Το νέο πακέτο μέτρων, το οποίο κατά τις πληροφορίες αποδέχθηκε η τρόικα και θα έρθει προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο, προβλέπει πάγωμα κάθε πρόσληψης ως και το 2015, μείωση του αριθμού των εισακτέων στις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές από το 2012, σταδιακή αποχώρηση όλων των συμβασιούχων ως το 2015, κατάργηση μονίμων θέσεων στο Δημόσιο και κλείσιμο των ΔΕΚΟ και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου που δεν θα κριθούν «βιώσιμα».

Η δημοσιονομική κατάσταση θεωρείται τόσο σοβαρή που αποφασίστηκε ακόμη και η αναστολή της πληρωμής των ομολόγων που είχαν δοθεί στους δικαστικούς έναντι των αναδρομικών αυξήσεων στις αποδοχές τους, που είχαν κερδίσει (δικαστικά) το 2006. Το πακέτο των μέτρων λιτότητας περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες περικοπών (μισθοί, λειτουργικές δαπάνες και ΔΕΚΟ) που θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα με νόμο, όπως απαιτεί η τρόικα. Παρά την αυστηρότητά τους, κρίνονται από οικονομικούς κύκλους δίκαια μέτρα», στον βαθμό που δεν μεταφέρονται εκ νέου βάρη στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, αλλά επικεντρώνονται στη μείωση του κράτους.

«Κρίσιμες στιγμές»

«Σε 20 ημέρες θα κριθεί η τύχη μας για τα επόμενα 20 χρόνια» . Με τη δραματική αυτή επισήμανση για το μέλλον της οικονομίας, στελέχη του οικονομικού επιτελείου προετοιμάζουν το συνολικό πακέτο που θα έρθει προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα (πιθανότατα τη Δευτέρα). Από τις αποφάσεις αυτές, οι οποίες αποσκοπούν στην εξοικονόμηση πόρων 6 δισ. ευρώ εφέτος και πάνω από 26 δισ. ευρώ ως το 2015, θα εξαρτηθεί και η συνέχιση της οικονομικής βοήθειας από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ. Οπως τονίζει κορυφαία κυβερνητική πηγή μιλώντας στο «Βήμα»: « Αυτή τη στιγμή οι Γερμανοί λένε “όχι” σε νέα βοήθεια, αλλά κανένας δεν μπορεί να σκεφθεί σοβαρά ότι το 2012, αν χρειαστούμε λεφτά, οι Ευρωπαίοι θα μας εγκαταλείψουν »!

Στη βαριά ατμόσφαιρα που επικρατεί λόγω της κρισιμότητας των αποφάσεων αποφασίστηκε να έρθουν νωρίτερα και να εφαρμοστούν από 1ης Ιουλίου όλα τα μέτρα που είχαν συζητηθεί για το 2011 και το κυριότερο να επισπευτεί το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων. Προς τούτο η κυβέρνηση εξετάζει ταυτόχρονα τον βαθμό ωριμότητας όλων των σχεδίων ιδιωτικοποιήσεων (ΟΤΕ, ΔΕΠΑ, ΕΥΑΘ, κρατικά λαχεία, κτλ.) ώστε να προχωρήσει άμεσα σε μια «ηχηρή» κίνηση.

Ποιοι απειλούνται με απόλυση

Η τρόικα όμως πιέζει για την άμεση στήριξη του προϋπολογισμού δίνοντας έμφαση στις περικοπές των δαπανών. Ο στόχος που θέτει είναι να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 άτομα ως το 2015 και αν χρειαστεί να γίνουν και απολύσεις. Εξ αυτού του λόγου ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου άνοιξε για πρώτη φορά το ζήτημα των απολύσεων, ο οποίος δήλωσε: «Οταν κλείνει ή συγχωνεύεται ένας δημόσιος οργανισμόςμπορεί να υπάρξουν και απολύσεις». Ο ίδιος εξήγησε ότι «ο στόχος της κυβέρνησης δεν είναι αυτός», προσθέτοντας ότι «θα υπάρξει προσπάθεια απορρόφησης του προσωπικού οργανισμών που κλείνουν ή συγχωνεύονται, μόνον όμως του προσωπικού που χρειάζεται».

Οπως προκύπτει από έγγραφο που έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα», την περασμένη Τετάρτη η τρόικα απαίτησε να συνταχθεί κατάλογος Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΔΕΚΟ) που θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν, αλλά και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου που στηρίζονται αποκλειστικά στις επιχορηγήσεις του προϋπολογισμού. Οσοι φορείς δεν κριθούν βιώσιμοι- συμπεριλαμβανομένων πανεπιστημιακών σχολών και κυρίως ΤΕΙ- θα απορροφηθούν από άλλους ή θα τεθούν αυτόματα σε εκκαθάριση.

Ακόμη έχει αποφασισθεί να μπει «ψαλίδι» στις επικουρικές συντάξεις και στα κοινωνικά επιδόματα και στον αριθμό των δικαιούχων με την καθιέρωση εισοδηματικών κριτηρίων

Στο τραπέζι και έκτακτοι φόροι

Για τη στήριξη των εσόδων του κράτους, τα οποία φθίνουν λόγω της ύφεσης, συζητήθηκε η επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς στα υψηλά εισοδήματα, η αύξηση της φορολογίας στη μεγάλη ακίνητη περιουσία και η αύξηση του φόρου πολυτελείας (10%) που επιβλήθηκε με το μνημόνιο στα κοσμήματα, στα σκάφη αναψυχής και στα πολυτελή ΙΧ. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι και πρόπερσι επιβλήθηκε εισφορά σε ποσοστό 1% σε όλους τους φορολογουμένους που δήλωσαν ετήσιο συνολικό εισόδημα πάνω από 100.000 ευρώ. Τώρα συζητείται το όριο αυτό να είναι χαμηλότερο (π.χ. στις 80.000 ευρώ).

Επίσης εξετάζονται τρόποι για την αύξηση των εσόδων μέσω των δηλώσεων του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) για ιδιοκτησίες των οποίων η αντικειμενική αξία υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ ενώ ήδη έχουν αναγγελθεί η κατάργηση των φοροαπαλλαγών, η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης και η επιβολή «πράσινου» φόρου στις βιομηχανίες που ρυπαίνουν.

«Η δόση των 12 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, αφού λάβετε τα μέτρα»

Η τρόικα «πάγωσε» την πέμπτη δόση των 12 δισ. ευρώ από τη βοήθεια προς την Ελλάδα εξαντλώντας με αυτόν τον τρόπο την πίεση προς την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση για να συμφωνήσουν «εδώ και τώρα» στην εφαρμογή νέων μέτρων λιτότητας ύψους 6 δισ.ευρώ για το 2011 και να «κλειδώσουν» τους στόχους της οικονομικής πολιτικής ως και το 2015.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες,το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους,που είναι το ταμείο του Δημοσίου, ειδοποιήθηκε ότι η δόση των 12 δισ.ευρώ, από το πακέτο βοήθειας των 110 δισ.ευρώ,δεν θα καταβληθεί τον Ιoύνιο,όπως προβλέπεται στη δανειακή σύμβαση που συνόδευε το μνημόνιο.

Κατόπιν τούτου σήμανε συναγερμός.Το Λογιστήριο ξεκίνησε επείγουσες διαδικασίες προκειμένου να εξασφαλίσει τους πόρους για την εξόφληση των ομολόγων που λήγουν το προσεχές δίμηνο και την πληρωμή τόκων στο εξωτερικό.

Οπως περιγράφουν την κατάσταση στελέχη του υπουργείου,«βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κενό πληρωμών. Κάνουμε τα πάντα προκειμένου να εξασφαλισθούν οι πόροι για να μην οδηγηθεί η χώρα σε “στάση πληρωμών”, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Ηδη αποφασίστηκε να «παγώσουν» τρέχουσες πληρωμές πλην μισθών και συντάξεων και να μεταφερθούν οφειλές του Δημοσίου τους επόμενους μήνες.

Στα ασφαλιστικά ταμεία δόθηκε οδηγία να καλύψουν με ίδιους πόρους τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους καθώς δεν θα καταβληθούν επιχορηγήσεις από τον προϋπολογισμό ώσπου να ξεπεραστεί το κενό πληρωμών.

Επίσης με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη κόπηκαν κατά 40% τα κονδύλια για υπερωρίες.

Ο ίδιος αποφάσισε να διευρύνει το πρόγραμμα δανεισμού μέσω των εντόκων γραμματίων.Ηδη άντλησε 1,9 δισ.ευρώ από την τελευταία έκδοση τρίμηνων γραμματίων με επιτόκιο 4,06%,ενώ θα προχωρήσει σε νέα έκδοση 2 δισ. ευρώ στις αρχές Ιουνίου.ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρίσιμο Υπουργικό για αποκρατικοποιήσεις και δημόσιες δαπάνες 
 
 
σχόλια (34)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Το προβλημα της μονιμοτητας | 23/05/2011 18:33
  Μαλιστα, επρεπε να περιμενουμε τους ξενους να μας πουνε το αυτονοητο. Τοσα χρονια εχουμε τη μια κυβερνηση μετα την αλλη να διοριζει τους δικους της και να σου να γεμιζουν οι δημοσιες υπηρεσιες με εναν αριθμο απο κυριολεκτικα αχρηστους ανθρωπους. Δεν μιλαω φυσικα για ολους τους υπαλληλους, αλλα ακομα κι οι λιγοι καλοι που επελεγαν να μπουν στο δημοσιο, "αχρηστευαν" κι αυτοι μετα απο λιγο καιρο, εξαιτιας της νοοτροπιας των "παλιων". Και δεν ειχαμε καν ιδεα ποσους δημ. υπαλ. ειχαμε στην Ελλαδα. Κατασταση χαους. Λυπαμαι που εμεις οι Ελληνες, αν και εχουμε πολλα καλα στοιχεια, δυστυχως βαζουμε το προσωπικο "βολεμα" πανω απ'ολα και μετα δεν βαριεσαι μωρε... Μακαρι καποτε να αλλαξουμε τροπο σκεψης.
  agnostos
  απάντηση52
   
   
  Η Ευρωπαική μονιμότητα. | 23/05/2011 12:41
  Επειδή ζω στη Γερμανία και βλέπω το δικό τους σύστημα θα ήθελα να ρωτήσω για ποια μονιμότητα ακριβώς μιλάμε.Όλοι οι Γερμανοί εκπαιδευτικοί,εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας,νοσηλευτικό προσωπικό,εργαζόμενοι στους δήμους και άλλες δημόσιες υπηρεσίες είναι μόνιμοι βάσει των ομοσπονδιακών νόμων του γερμανικού κράτους.Η τεράστια διαφορά από ττο δικό μας σύστημα είναι ότι εάν διαπιστωθεί περίπτωση διαφθοράς εκεί ο πέλεκυς είναι βαρύς και αμετάκλητος.Οπότε αν θέλουν πραγματικά να λειτουργήσει ο δημόσιος τομέας ας αντιγράψουν το γερμανικό σύστημα,στο οποίο πανθομολογούμενα όλα λειτουργούν ρολόι.Το πρόβλημα της δικής μας δημόσιας διοίκησης είναι η τεράστια ατιμωρησία που περιβάλλει τους πάντες.
  Μαρκος Αυρηλιος
  απάντηση170
   
   
  eimai dhmosios ypallilos | 23/05/2011 11:50
  eimai dhmoseios ypallilos kai eipa na apantiso ligo se oloys aytoys poy mas kakoxaraktirizoyn,gia na mpo ego sto dimosio prota.)edosa polla lefta se frontistiria (idiotika) gia na peraso.2) meta edosa polla lefta se enoikia (idiotes) gia na meno kapoy.3) edosa polla lefta se ktel, aeroplana klp.4) doylepsa ston idiotiko tomea (opoy den moy deinane olo to mistho, den eperna oloi tin adeia moy, klp.ta gnosta!!Nai mpika sto dimosio opoy ta prota 6 xronia imoyn symbasioyxos (me oti ayto synepagete, dil. na eimai apliroti gia mexri kai 1 xrono, doylos ton anoteron, min tyxon kai den moy ananeosoyn tin symbasi)..Epidi den kserete min lete synexeia gia toys dim. ypalliloys alla koitate ta dika sas!
  Tasoulini
  απάντηση1015
   
   
  Γιατί να σωθούμε; | 23/05/2011 03:16
  Εμείς δε θέλουμε να σωθούμε, τρελοί είμαστε! Μετά άντε να δουλεύουμε κανονικά, άντε να κοπούν τα πενθήμερα, άντε να κοπούν οι σιέστες, άντε να κοπούν 5 βδομάδες διακοπές, άντε να κοπούν τα δάνεια, άντε να κοπούν οι μητέρες ανηλίκων να παίρνουν σύνταξη μετά από 15 χρόνια στο Δημόσιο, άντε να πληρώνει ο ΤΟΛΗΣ εφορια, άντε η Εκκλησία αντί για 2 πιάτα φασολάδα στους πτωχούς να πληρώνει ΕΦΟΡΙΑ, άντε η ΒΟΛΗ να κόψει τους 300 κηφήνες σε 150! Μα τι τρελοί είμαστε να σωθούμε, μόνο δανεικά θέλουμε κι άλλα κι άλλα κι άλλα
  ροβεσπιέρος
  απάντηση101
   
   
  oikonomia | 23/05/2011 00:01
  mporeite na eksigisete pws apo ta lefta yparxoyn tis yposxeseis toy pasok gia ena kalytero ayrio, kata to pasok ftasame edw poy ftasame; eipane psemata; kai an eipane giati de provaletai; ti paixnidia paizontai;
  Ανώνυμος / η
  απάντηση41
   
   
  δημοσιο | 22/05/2011 22:55
  για ονομα του θεου διωχτε τους αχρηστους δημοσιους υπαληλους < πελατεια σας> να δει ο ιδιωτικος τομεας ασπρη μερα.τοσα χρονια δουλευουν τα αλογα για να τρωνε τα μουλαρια.ΕΛΕΟΣ
  ΦΩΤΗΣ
  απάντηση123
   
   
  ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ | 22/05/2011 21:35
  Συστηματικά κ Υπουργέ αποφεύγεται να δώσετε προτεραιότητα στην αποκάλυψη των καταχραστών του δημοσίου χρήματος. Με ποια οικονομική παράμετρο δεν έχετε ασχοληθεί. Ακόμη και μείωση των κοινωνικών επιδομάτων. Αλλά προσοχή μην ακουμπήσετε τους κλεφτες του Δημοσίου χρήματος. Γιατί; μόνον εσείς το γνωρίζετε και φαίνεται ότι προκαλεί τρόμο σε σας μια τέτοια σκέψη. Να μια ευκαιρία να αδειάσετε το δημόσιο νόμιμα και χωρίς καμιά αντίδραση ακόμη και από τους ίδιους που θα απολυθούν. Ενα πόθεν έσχες στο σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων, θα αποκα λύψει τους κλέφτες. Ολος ο κόσμος γνωρίζει υπηρεσίες Δημοσίου με τεράστια διαφθορά: Εφορία, πολεοδομία, τελωνεία, νοσοκομεία, ΟΤΑ. Υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία
  CHA CHR
  απάντηση90
   
   
  ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ | 22/05/2011 21:26
  Εγώ λέω να κόψουμε τους πολιτικούς μας για να σωθούμε. Θα είναι σίγουρα ποιό αποδοτικό και θα διώξουμε ανθρώπους που δεν ξέρουν τι θα πεί δουλειά και μόχθος
  ΦΩΤΗΣ
  απάντηση101
   
   
  οφειλει μια εξηγηση | 22/05/2011 21:13
  θα ηταν απολυτως λογικο και νομιζω θα συμφωνησετε ολοι,ο ανθρωπος-αποτυχια ,ο βαρονος μινχαουζεν,πριν ανακοινωσει τα νεα μετρα που ετσι κι αλλιως δεν εχουν καμια συναινεση απο τον ελληνικο λαο να μας εξηγησει γιατι απετυχαν τα προηγουμενα, γιατι δεν επιασε ουτε εναν στοχο και γιατι δεν παραιτηθηκε ακομα αφου αποδειχτηκε ανικανος.....νομιζω οφειλει μια ενημερωση στους ελληνες ....
  Ανώνυμος / η
  απάντηση43
   
   
  Η συνέχεια ...στις κάλπες | 22/05/2011 21:10
  Ναι αλλά με την ανακοίνωση αυτών των μέτρων οι Έλληνες δεν μπορούν παρά να θυμηθούν ακόμα πιο έντονα το 'Λεφτά Υπάρχουν' και να αναρωτηθούν αν αυτά τα μέτρα όντως μας βγάζουν απ το τέλμα ή απλά έτσι μας λένε αυτοί που πίστευαν και το 'Λεφτά Υπάρχουν' . Η συνέχεια ...στις κάλπες
  Γιάννης Μ
  απάντηση60
   
   
  Μας τρομάζουν όλα αυτά | 22/05/2011 21:10
  Και τι θα απογίνουν όσοι απολυθούν σωρηδόν; Υποθετικά, αν κάποιος γύρω στα 45 με οικογένεια, δύο παιδιά και άνεργη σύζυγο βρεθεί στο δρόμο λόγω απόφασης ΑΣΕΠ/συγχωνεύσεων κλπ πού θα απασχοληθεί; Μας τρομάζει η προοπτική τόσης συσσωρευμένης θλίψης στην κοινωνία μας. Μας τρομάζει η ιδέα να μετατρέπουμε σε μια οικονομία παρόμοια με αυτή του Μπαλί (Ινδονησία) όπου οι τουρίστες πίνουν κοκτέιλ στις πισίνες στα πανάκριβα resort ξενοδοχεία και απ'έξω η φτωχολογιά φυτοζωεί. Μας τρομάζει (πολύ) η ιδέα των παιδιών που μεγαλώνουν σε σπίτια με άνεργους γονείς αλλά και των άτεκνων απολυμένων που πρέπει να ανακοινώσουν αυτή τη ζοφερή εξέλιξη στην εργασιακή τους ζωή σε γέροντες γονείς με πενιχρές συντάξεις.
  Aντ. Καρ.
  απάντηση113
   
   
  ΦΟΡΟΙ | 22/05/2011 20:29
  ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  GIANNHS LAZARIDHS14
  απάντηση34
   
   
  Τρόικα μου! | 22/05/2011 19:48
  Έτσι μπράβο χρυσή μου Τρόικα! Έτσι προχώρα και κόψε τους την ασυλλόγιστη μάσα. Με μέτρα που δεν είναι μέτρα, με αποφάσεις που δεν είναι αποφάσεις, με νόμους που δεν είναι νόμοι παει να τη βγάλει η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση κι όλα τα όντα στη ΒΟΛΗ! Έτσι μόνο έτσι καταλαβαίνουν τα τρωκτικά! Και γυαλίζει το ματάκι τους που θα τους κοπεί η ΜΑΣΑ, έτσι θα αναγκαστούν να πάρουν αποφάσεις.
  ροβεσπιέρος
  απάντηση52
   
   
  Κόψτε τους ΒΟΛΕΥΤΕΣ και τις τρελλές εισπράξεις | 22/05/2011 19:43
  Από 300 το πολύ σε 150! Κόψτε τις εσιπράξεις τους, τα δώρα, τα έξοδα παράστασης, τα κινητά, τα αυτοκίνητα, και όλα τα άλλα επιδόματα και παπλώματα! Όσα ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΝΑΣ ΒΟΛΕΥΤΗΣ το μήνα έγώ κερδίζω το χρόνο! Κι ενώ εγώ δουλειά κάνω αυτοί στα ΑΧΡΗΣΤΑ ξημεροβραδιάζουν. Άλλο καλύτερο παράδειγμα από τον ΠΑΠΟΥΤΣΗ έχουμε; ΑΧΡΗΣΤΟΣ κι άχρηστα τα εισπράττει.
  ροβεσπιέρος
  απάντηση112
   
   
   
  H Εκκλησία | 22/05/2011 19:39
  Η Εκκλησία έχει το δικό της μαγαζί το οποίο λειτουργεί μια χαρά και μαζεύει μια χαρά και τσεπώνει μια χαρά. Κι όλα ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ! Εμείς μ__λάκες είμαστε μεσ΄στην πείνα να τους πληρώνουμε κι από πάνω; Τεράστια περιουσία έχει, μικρό μικρό παράδειγμα το ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ. Τεράστια έσοδα έχει, παράδειγμα, πάτε μια βόλτα στα νεκροταφεία, να τους δείτε με το χέρι απλωμένο. Πάτε μια βόλτα στις εκκλησίες, να δείτε το πανέρι γεμάτο χρήματα, είτε μνημόσυνα, είτε γάμοι, είτε κηδείες, είτε βαφτήσια, είναι να διαβάσουν το όνομα της γιαγιάς και του παππού κι αυτό με το ποσουδάκι του. Εμείς χαμμένα τα έχουμε να τους πληρώνουμε και μισθούς, και δώρα και έξοδα παράστασης και και και Το 50% γιατί - 100% - ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ.
  ροβεσπιέρος
  απάντηση143
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Τώρα | 22/05/2011 19:08
  Τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν άμεσα από το πρώτο μνημόνιο είναι τα παρακάτω: Μία σύνταξη για όλους.Βουλευτικές, συνδικαλιστικές συντάξεις άμεσα κομμένες. Κλείσιμο στο κανάλι της βουλής.Η κάλυψη των εργασιών της βουλής μπορεί να γίνεται από το προσωπικό της ΕΡΤ. Μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 40%. Κατάργηση της αποζημίωσης ανά ώρα συμμετοχής των βουλευτών σε επιτροπές.Γι΄αυτό παίρνουν μισθό. Εξομοίωση μισθών και συνταξιοδοτικού του προσωπικού της βουλής με τους μισθούς των λοιπών Δ.Υ. Η βουλή να μην έχει δικό της προϋπολογισμό τον οποίο να διαχειρίζεται ο πρόεδρος της βουλής αλλά να υπαχθεί στο υπουργείο οικονομικών. Απο το μαγαζί τους έπρεπε ν΄αρχίσουν!!!!
  Sokratis
  απάντηση100
   
   
  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ....ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ!!! | 22/05/2011 17:24
  Εάν το πρόβλημα της Ελλάδος, θα λυθεί οριστικά και αμετάκλητα με την διακοπή της μισθοδοσίας των κληρικών ,τότε νομίζω πως είμαστε όλοι οι Κληρικοί διατεθειμένοι να το δεχθούμε με χαρά ,ώστε να πάψει ο κάθε ένας να λέει πως πληρώνει τους παπάδες. Μακάρι να επιστραφεί η περιουσία στην Εκκλησία ώστε Εκείνη να φροντίζει τους Ιερείς της. Να λάβει υπ’ όψη της όμως η Πολιτεία ,πως στην Εκκλησία της Ελλάδος υπηρετούν μερικές χιλιάδες έγγαμοι παπάδες πολύτεκνοι οι περισσότεροι ,η προσφορά των οποίων στο Έθνος ήταν ,είναι και θα παραμείνει ανεκτίμητη. Να μην χρειασθεί ο χρόνος να το επαληθεύσει για μια ακόμη φορά αυτό!!!
  Αρχιμ. Θωμάς
  απάντηση314
   
   
  H αρχή είναι το ήμισυ του παντός | 22/05/2011 16:56
  Επιτέλους να ξεκινήσουν να τα εφαρμόζουν, μας βγάλαν την πίστη με τις αναβολές και το πολύ το κύριε ελέησον.... Κανονικά οι παπάδες πρέπει να πληρώνονται απ'ευθείας και εξ'ολοκλήρου από την εκκλησία (και να διαχωριστεί αυτή από το κράτος εντελώς), αλλά έστω και το 50% κάτι είναι. Επίσης, είναι σαχλό να λέμε ότι «θα υπάρξει προσπάθεια απορρόφησης του προσωπικού των οργανισμών που κλείνουν». Στο δημόσιο υπάρχουν μυριάδες χαραμοφάηδες που μπήκαν από τα παράθυρα, κοπρίτες όπως τους είπε και ο χοντρο-Πάγκαλος. Όλοι αυτοί πρέπει να πάνε σπίτια τους και να βρουν αλλού κορόιδο να τους πληρώνει για να κάθονται. Εκτός αν θέλουμε να παραμείνουμε μια βαλκανική μπανανία, στην υγειά των κορόιδων.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση52
   
   
  Έπρεπε να το πούν οι ξένοι | 22/05/2011 16:49
  Δεν γνώριζαν οι κυβερνήσεις ότι το Δημόσιο είναι το μικρόβιο τις αρρώστιας ; με την μονιμότητα απόδοση μηδέν και παχουλούς μισθούς. Σωτηρία θα είναι η άρση της μονιμότητας και οι μισθοί τους να μην είναι υψηλότεροι από τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα. Όσο για τους κληρικούς όχι μόνο 50% αλλά 100% κόψιμο των μισθών τους, και κατάσχεση της περιουσίας τις εκκλησίας, τι προσφέρουν αυτοί στο κράτος; Kαι να ανοίξει κάποιος από τους πολιτικούς το στόμα στους Γερμανούς να σταματήσουν να διαλαλούν καθημερινός ότι δεν μπορούν να δίνουν κάθε τόσο τα λεφτά των φορολογουμένων τους στους άχρηστους Έλληνες, καλύτερα θα είναι οι Γερμανοί να δώσουν αυτά που μας οφείλουν.
  Δημήτρης από Ανόβερο
  απάντηση45
   
-