«Πλήρη ταύτιση απόψεων με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ», διαπίστωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με το διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στα γραφεία του κόμματός του.

«Η άκρατη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα φέρει αύξηση των τιμολογίων δυο και τρεις φορές πάνω από όσο μπορεί να πληρώνει ο πιο φτωχός Έλληνας, και αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ο ελληνικός λαός», υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης.

«Δεν κατανοώ τις επιλογές της κυβέρνησης, είναι επιλογές πανικού», συνέχισε, κάνοντας γνωστό ότι κάλεσε την Παρασκευή τον πρωθυπουργό στη Βουλή για να συζητήσουν το θέμα της ΔΕΗ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για «αυτά που ακούσαμε από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ», και τόνισε ότι είναι «υπόθεση όλων μας η σωτηρία της ΔΕΗ, για να μπορεί να απολαμβάνει το αγαθό και ο πιο φτωχός έλληνας»

Για Στρος Καν-Τρόικα

«Οι συχνές επισκέψεις της τρόικας σημαίνουν δυσβάσταχτα βάρη για το λαό, καθώς όλοι εμείς πληρώνουμε τα πήγαινε- έλα», δήλωσε, εξάλλου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σχολιάζοντας την παρουσία των εκπροσώπων της τρόικας στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν περί των επαφών του με τον Έλληνα πρωθυπουργό από τον Νοέμβριο του 2009, ο κ. Καρατζαφέρης είπε πως οι βολιδοσκοπήσεις έγιναν πολύ νωρίτερα και είχαν ξεκινήσει από την περίοδο που πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο Κώστας Καραμανλής και συνεχίστηκαν. «Αν αποκωδικοποιήσει κάνεις τί είπε ο Στρος Καν και τί είπε η κύβερνηση, θα καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Για την ΑΟΖ

Σχολιάζοντας τις αποδιδόμενες από μερίδα του τύπου στον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα δηλώσεις για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και τις συνομιλίες με την Τουρκία, ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε τη φερόμενη ως θέση του, ως «παντελώς ελλιπή, προβληματική και προσβλητική για την Ελλάδα». Και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ πρόσθεσε:«Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχει την έγκριση του πρωθυπουργού».