Η ξαφνική έκρηξη η οποία εκδηλώθηκε με φραστική επίθεση του πρώην υπουργού Άμυνας κ. Ευ. Μεϊμάρακη εναντίον του βουλευτή του ΛΑΟΣ και πρώην διοικητή της ΕΥΠ κ. Ι. Κοραντή είχε μία αιτία, όπως εξηγούσε σε συναδέλφους του ο κ. Μεϊμαράκης. Και ποια ήταν αυτή η αιτία; Ακουσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι ο κ. Κοραντής είχε στοιχεία της ΕΥΠ εναντίον του. Την αιτία αυτή την ανέφερε και στη Βουλή και ζήτησε μάλιστα να γραφεί στα πρακτικά.

«Ήρθε μ΄ ένα χαμόγελο να μου πει καλημέρα, νομίζοντας ότι είμαι και εγώ κανένας πρέσβης ή καθηγητής για να κάνουμε κουβεντούλα, σαν να μου έλεγε «δεν συνέβη και τίποτα ρε φίλε»», ακούστηκε να λέει, λίγη ώρα αργότερα στο περιστύλιο της Βουλής, σε συναδέλφους του βουλευτές. Ο πρώην υπουργός με το «καλημέρα» που του είπε ο κ. Κοραντής αντέδρασε, εκτοξεύοντας τις γνωστές φράσεις εναντίον του.

Ο κ. Μεϊμαράκης έχει αποφασίσει, όπως έλεγε, να μην κάνει άλλες δηλώσεις, απλά μόνον θα απαντά αποκλειστικά στον κ. Γ. Καρατζαφέρη και στους βουλευτές του ΛΑΟΣ, προειδοποιώντας μάλιστα ότι θα είναι σκληρός κάθε φορά στις απαντήσεις του. Σε ερώτηση συναδέλφων του βουλευτών εάν όλη αυτή η αντίδραση που είχε στην υπόθεση των υποβρυχίων, τελικά τον έβλαψε πολιτικά, ο κ. Μείμαράκης δεν δίστασε, όπως βεβαίωναν συνεργάτες του, να πει ότι ίσα, ίσα η επιλογή του ΛΑΟΣ να στραφεί εναντίον του, τον έβγαλε και πάλι στο προσκήνιο και ότι κάλυψε ένα μεγάλο μέρος του προεκλογικού του αγώνα, χωρίς να κουνηθεί από τη θέση του. Εάν, έλεγαν οι συνεργάτες του, δεν αντιδρούσε με τον τρόπο που αντέδρασε τότε ίσως πολλοί θα νόμιζαν ότι είναι ένοχος, ότι «πήρε μίζες».

Ο πρώην υπουργός έλεγε μάλιστα ότι δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα και ότι θα επιτίθετο σε κανέναν εάν ο κ. Καρατζαφέρης ζητούσε να συσταθεί εξεταστική επιτροπή. Ζήτησε όμως προανακριτική θέλοντας, όπως σημείωναν οι συνεργάτες του, να τον κλείσει φυλακή, χωρίς στοιχεία, χωρίς να υπάρχει καμία αναφορά στο πόρισμα του ΣΔΟΕ.