Ενδεχόμενα εσωκομματικών αναταράξεων και νέας φάσης ξεκαθαρίσματος λογαριασμών από το παρελθόν, πιθανολογούν αρκετοί κομματικοί και κοινοβουλευτικοί παράγοντες του ΠαΣοΚ, εν αναμονή της αυριανής τοποθέτησης του πρώην υπουργού κ. Α. Τσοχατζόπουλου στη Βουλή, για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Η συζήτηση για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής αναμένεται με ενδιαφέρον, τόσο για τα όσα σκοπεύει να πει ο κ. Τσοχατζόπουλος για την περίοδο της θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και την υπόθεση, όσο και για τη στάση που θα τηρήσουν στην ψηφοφορία για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής οι βουλευτές του ΠαΣοΚ.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο ζήτημα, το στοιχείο που συζητείται μεταξύ των βουλευτών του ΠαΣοΚ, είναι αν ο κ. Τσοχατζόπουλος θα αναφερθεί εμμέσως ή ευθέως σε συλλογικές ευθύνες κυβερνητικών οργάνων της περιόδου διακυβέρνησης Σημίτη ή και σε άλλου Τύπου σκοπιμότητες.

Σε μία τέτοια περίπτωση, κανείς δεν αποκλείει να υπάρξουν αντιδράσεις, απαντήσεις και σχόλια, που κατά πάσα πιθανότητα θα περιπλέξουν το εσωκομματικό σκηνικό στο ΠαΣοΚ.

Πέραν αυτού, όμως, από κομματικά στελέχη διατυπώνεται ήδη επιφύλαξη για το αν όλοι οι βουλευτές της συμπολίτευσης θα ψηφίσουν υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής. Το ενδεχόμενο αρνητικών ψήφων, πάντως, θεωρείται ότι δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, αν και δεν αποκλείονται τα ενδεχόμενα αποχών κάποιων βουλευτών.

Από την πλευρά του ιδίου του κ. Τσοχατζόπουλου, πάντως, διαμηνύεται ότι ο πρώην υπουργός θα μιλήσει για όλα όσα τον αφορούν και ότι σε αυτό το επίπεδο σκοπεύει να πεί πολλά. Σύμφωνα με συνεργάτες του, ο κ. Τσοχατζόπουλος θα ζητήσει και ο ίδιος τη σύσταση της επιτροπής, θα τονίσει ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτε, ενώ εν όψει της τοποθέτησής του, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι «άλλοι δεν θέλουν να βγει η αλήθεια».