Ανοικτό αφήνει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντες να εμφανιστεί τελικά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αν του απευθυνθεί πρόσκληση για διάλογο και όχι για «ακρόαση», σύμφωνα με πληροφορίες.

Μετά την επικοινωνία του εισαγγελέα με τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Μ. Παπαϊωάννου προς εκτόνωση βαίνει το ζήτημα της εμφάνισης του στην Επιτροπή, παρά το ότι η απόφαση της Ολομέλειας των Εισαγγελέων, που έθεσε την απαγόρευση κοινοποιήθηκε στην Επιτροπή, πριν από δυο ημέρες.

Ο Εισαγγελέας περιμένει τώρα νέα πρόσκληση από την Επιτροπή, στην οποία η εμφάνισή του δεν θα χαρακτηρίζεται ως «ακρόαση», αλλά θα αντιμετωπίζεται στο πνεύμα της απόφασης της Ολομέλειας ως ανταλλαγή απόψεων για θέματα Δικαιοσύνης.

Ήδη η πρόσκληση, που έφτασε στο γραφείο του προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Γ. Καλαμίδα φαίνεται ότι ικανοποιεί το πνεύμα της ηγεσίας του ανωτάτου δικαστηρίου, ώστε να δίνεται το δικαίωμα στον Πρόεδρο να εμφανιστεί. Στο ίδιο κλίμα θα κινηθεί και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Το θέμα, όπως είναι γνωστό ανέκυψε όταν την περασμένη εβδομάδα απόφαση της Ολομέλειας των εισαγγελέων του Αρείου Πάγου χαρακτήριζε ως αντισυνταγματική τη διάταξη (άρθρο43) του Κανονισμού της Βουλής με την οποία εκλήθη για ακρόαση ο εισαγγελέας με το επιχείρημα ότι δεν συνάδει αυτό με την ίση αντιμετώπιση του Συντάγματος των δυο εξουσιών, της Νομοθετικής και της Δικαστικής.

Το όλο θέμα βαίνει τώρα προς εκτόνωση μετά την σολομώντεια λύση της πρόσκλησης για διάλογο και όχι για ακρόαση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου…