Τη λύπη του για τις δηλώσεις Κύρκου ότι τα κινήματα ανυπακοής είναι λαϊκίστικες εκφράσεις θιασώτης των οποίων ήταν και ο Μουσολίνι εξέφρασε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας στη διάρκεια συνέντευξης στον ΒΗΜΑ 99,5.

{{{ audio1 }}}

«Οι κοντινοί του άνθρωποι θα έπρεπε να τον προστατεύουν» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Εμείς αγαπάμε και τις συντεταγμένες αντιδράσεις, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα τις οργανώσει το ΚΚΕ» συνέχισε ο κ. Τσίπρας απαντώντας και στην κυρία Αλέκα Παπαρήγα.

{{{ audio2 }}}

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ σε συνέντευξή της στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» είχε επικρίνει πράξεις όπως το γιαούρτωμα δηλώνοντας ταυτόχρονα πως δεν υιοθετεί τις κατηγορίες της κυβέρνησης κατά του ΣΥΡΙΖΑ, «ανεξάρτητα από το ότι είναι στο αίμα του ΣΥΡΙΖΑ να απεχθάνεται το οργανωμένο ταξικό κίνημα και να λατρεύει τα μικροαστικά ξεσπάσματα κάθε είδους».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για την ανάγκη ενός νέου συνασπισμού εξουσίας από την Αριστερά και άσκησε κριτική στην κυβερνητική πολιτική.

«Μας απασχολεί όχι μόνο να λέμε προτάσεις, αλλά και να εξηγούμε πώς μπορεί να είναι ρεαλιστικές» τόνισε, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «αξιοθρήνητη» την εικόνα της κατακερματισμένης Αριστεράς, που δίνει μεγαλύτερη έμφαση στις διαφωνίες.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων για τα ποσοστά πρόθεσης ψήφου, τόνισε πως τα ευρήματα αυτά δεν είναι τα πλέον αξιόπιστα καθώς καταγράφεται τεράστιο ποσοστό αδιευκρίνιστης ψήφου.

{{{ audio3 }}}

«Οι πολίτες απεγνωσμένοι και απογοητευμένοι. Είναι τόσο μεγάλη η κοινωνική αναστάτωση, που εκτιμώ ότι θα προκύψει ασυνέχεια στη διαδοχή ΠαΣοΚ-ΝΔ» επισήμανε.

Σχετικά με την κατάσταση στην οικονομία, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κοινωνία βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη και αυτό που προέχει είναι ο απεγκλωβισμός της χώρας από το μνημόνιο.

{{{ audio4 }}}

«Το μνημόνιο δεν είναι λύση. Αναπαράγει τα ήδη συσσωρευμένα προβλήματα» εξήγησε, ενώ έφερε το παράδειγμα της Ουγγαρίας, η οποία κατάφερε να απεμπλακεί από το ΔΝΤ.

Για το κυβερνητικό σχέδιο των 50 δισ. ευρώ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι άλλο πράγμα είναι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας «και άλλο να ξεπουλήσει άρον άρον».