Στο επίκεντρο και πάλι η οικογένεια του κ. Θ. Πάγκαλου. Από τη μια μεριά η σύζυγός του κυρία Χριστίνα Χριστοφάκη και η επιστολή που έστειλε στην υπουργό Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου με αφορμή την κατάργηση του Γυμνασίου Κουβαρά και ο πρωταγωνιστικός ρόλος που είχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Από την άλλη, η επίθεση και ο προπηλακισμός που δέχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, όταν πήγε το βράδυ της Πέμπτης μαζί με τη σύζυγό του και 11 βουλευτές του ΠαΣοΚ να δειπνήσουν σε ταβέρνα στα Καλύβια, στην εκλογική περιφέρειά του.

Στόχος της επίθεσης δεν ήταν μόνον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο οποίος προπηλακίστηκε δεχόμενος επίθεση με γιαούρτι, με πλαστικό μπουκάλι και πλαστική καρέκλα, αλλά και η σύζυγός του. Ποιος ο λόγος της οικογενειακής αυτής επίθεσης; ρωτήθηκε από «Το Βήμα» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: «Επειδή στηρίζω τον περιφερειακό σχεδιασμό της Κερατέας και ίσως επειδή είμαι ο μόνος που τον στηρίζω» ήταν η απάντηση του κ. Πάγκαλου. Ευθεία δηλαδή βολή εναντίον όλων των στελεχών του ΠαΣοΚ για τη στρατηγική τους στο υπόλοιπο Αττικής, για τα τεκταινόμενα στην Κερατέα.

Οπως και στην επίθεση που δέχθηκε πριν από 20 ημέρες στο Παρίσι, στην εκδήλωση για τον Κ.Γαβρά, έτσι και τώρα ο κ. Πάγκαλος επέρριψε την ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για τραμπουκισμούς και απορεί με ανακοίνωσή του γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδοκίμασε ή δεν εξέφρασε τη λύπη του για τα γεγονότα στα Καλύβια. Παράλληλα κατονομάζει ως διοργανωτές των επεισοδίων το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μ. Πόγκα και τον πρώην δήμαρχο Κερατέας κ. Στ. Ιατρού: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τακτικές και μεθοδεύσεις που θυμίζουν έντονα όσα έκαναν οι εχθροί του κοινοβουλευτισμού εναντίον της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Εκείνος που τελικά κέρδισε τότε ήταν ο φασισμός και οι ναζί» δήλωσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «η αμετροεπής συμπεριφορά του, οι προκλητικές δηλώσεις του καθώς και τα ακροδεξιά του παραληρήματα έχουν προκαλέσει την κατακραυγή της κοινής γνώμης εναντίον του. Κάθε φορά που βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτή την πραγματικότητα, η κατάστασή του επιδεινώνεται δραματικά και ξεσπά σε μνημειώδη παραληρήματα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ».

Την ίδια ώρα ο πρώην δήμαρχος Κερατέας κ. Ιατρού σε συνομιλία του με «Το Βήμα» αναφέρει ότι την ώρα των επεισοδίων βρισκόταν καθ΄ οδόν προς τη Θεσσαλονίκη για να προβάλει το ντοκυμαντέρ «Οβριόκαστρο Κερατέας» και αναφέρει: « Πιθανώς αν βρισκόμουν στην περιοχή να έπαιρνα μέρος στη συγκέντρωση. Καταδικάζω αυτό που έγινε στον αντιπρόεδρο. Νομίζω ότι ο κ. Πάγκαλος εστρέφη εναντίον μου λόγω κακής πληροφόρησης που του έδωσαν οι δικοί του άνθρωποι και για το γεγονός ότι είμαι πολύ καλός φίλος του κ. Π. Φιλίππου», ο οποίος ήταν αντίπαλος στις δημοτικές εκλογές της κυρίας Χριστοφάκη.

Τι είναι όμως αυτό που «ξεσηκώνει» ορισμένους και επιτίθενται εναντίον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ακόμη και στην εκλογική περιφέρειά του; Κατά τον κ. Πάγκαλο η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ «να επιβάλει τις απόψεις του ασκώντας βία.Νομίζει ότι όπως με τραμπουκισμούς “απελευθέρωσε” τα πανεπιστήμια, έτσι τώρα νομίζει με τραμπουκισμούς ότι θα “απελευθερώσει” και τις πόλεις». Και ερωτά: «Βία δεν είναι το να σε εμποδίζουν να μιλήσεις;».

Περιγράφοντας ο ίδιος τα γεγονότα είπε ότι προηγουμένως, προτού δηλαδή συμβεί το επεισόδιο, οι συγκεντρωμένοι πήγαν πρώτα στα ΜΑΤ και «τους πέταξαν εκατοντάδες μολότοφ».

Στις 9 το βράδυ που πήγε στην ταβέρνα μαζί με τους 11 βουλευτές δεν είχε συγκεντρωθεί κανένας έξω από αυτήν. Γύρω στις 11 ειδοποιήθηκαν, από κάποιον του Δημοτικού Συμβουλίου ο οποίος έδωσε και το σύνθημα: «Βγήκα αμέσως έξω και μίλησα μαζί τους.Τους ρώτησα για τα αιτήματά τους. Μου είπαν ότι δεν είναι έτοιμοι και ξαναμπήκα στην ταβέρνα. Μετά από 10 λεπτά όταν βγήκα κάποιοι μου πέταξαν ένα μπουκάλι νερό. Δεν με πέτυχε. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν τότε να υβρίζουν εμένα και τη γυναίκα μου. Ξαφνικά κάποιος πέταξε ένα γιαούρτι.Το σκουπίζω από το πρόσωπό μου και τότε κάποιος πέταξε προς το μέρος μου μια πλαστική καρέκλα που την έφαγα στον ώμο. ΠόνεσαΚαι εν συνεχεία», όπως είπε, «επιτέθηκαν φραστικά και εναντίον της Χριστίνας». «Δέχθηκε ύβρεις, συνοδευόμενες από άσεμνες παλμικές κινήσεις. Φώναζαν ότι έφυγε σαν κότα».
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ