Μηδενική ανοχή στα λαθραία περάσματα και έμφαση στην απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών. Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης κατά της λαθρομετανάστευσης, όπως είπε, σε δηλώσεις του στην Ορεστιάδα, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Nτόλιος. Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι ο φράκτης θα κατασκευασθεί.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», έγινε η πρώτη διερεύνηση αγοράς για την κατασκευή και την τοποθέτηση του φράκτη. Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι οι ενδιαφερόμενοι υπέβαλαν καταρχάς προτάσεις, οι οποίες αξιολογούνται και εν συνεχεία θα υπάρξει και δημόσιος διαγωνισμός για την κατασκευή του φράκτη. Οι έως τώρα «προσφορές» φαντάζουν ακριβές αφού η φθηνότερη ανέρχεται σε 5 εκατ. ευρώ και η ακριβότερη (πρόκειται_ όπως αναφέρεται στην πρόταση_ για έναν φράκτη όμοιο μ΄ αυτόν που υπάρχει στη θύρα 7 στο Καραϊσκάκη), έχει κόστος περί τα 27 εκατ. ευρώ. Οι προτάσεις_ προσφορές συνεχίζονται.

Ο κ. Ντόλιος αποκάλυψε ότι θα δημιουργηθούν δύο διευθύνσεις ασύλου, καθώς και ειδικοί χώροι στο βόρειο και στο νότιο τμήμα του Έβρου, όχι μόνον για την υποδοχή, αλλά και για την ταυτοποίηση των μεταναστών και απέρριψε το ενδεχόμενο λειτουργίας πλωτού κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών. Η πρόταση για τη δημιουργία πλωτού κέντρου κρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες «οικονομικά ασύμφορη».