Την παραίτηση του υπέβαλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Δ. Γεωργακόπουλος, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα μεταδίδοντας ότι δεν υπάρχει κανένα πολιτικό θέμα με τον Γενικό Γραμματέα.

Ωστόσο, σε ιδιωτικές συζητήσεις το τελευταίο διάστημα ο κ. Γεωργακόπουλος εξέφραζε απογοήτευση για τη διαχείριση της καθημερινότητας στο υπουργείο. Επίσης, έλεγε ότι είχε υποβάλλει πολλές προτάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας των εφοριών και την αύξηση των εσόδων.

Ηταν κοινό μυστικό στην κυβέρνηση ότι η σχέση του με τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου από την αρχή δεν εξελίχτηκε καλά. Οι τελευταίες διαρροές για την υστέρηση των εσόδων έφεραν την έκρηξη, καθώς όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα λένε ότι η κατάσταση στο υπουργείο Οικονομικών είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε στην ουσία ο κ. Γεωργακόπουλος ωθήθηκε σε παραίτηση.

«Άδειασμα»

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι η παραίτηση Γεωργακόπουλου ζητήθηκε από τον κ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι όλοι κρίνονται από τις επιδόσεις τους και ότι οι επιδόσεις του κ. Γεωργακόπουλου δεν κρίθηκαν επαρκείς.