Με τη συμμετοχή τριών υπουργών, των κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Μιχ. Χρυσοχοίδη και της κυρίας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, αλλά χωρίς τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου ο οποίος παραμένει ασθενής, ξεκίνησε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ.

Το ανώτατο όργανο του κόμματος, το οποίο συνεδριάζει υπό την προεδρία του γραμματέα του ΠαΣοΚ κ. Μιχ. Καρχιμάκη, καταδίκασε την δολοφονική επίθεση κατά των δύο αστυνομικών της ομάδας Δίας, προτού προχωρήσει στην καθαρά κομματική διαδικασία.

Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης βρίσκεται η προετοιμασία για την εθνική συνδιάσκεψη και η εκλογή νέων μελών στη θέση των τριών που έλαβαν κυβερνητικές θέσεις (Εμ. Οθωνας, Ι. Κουτσούκος, Δ. Κουσελάς).

Ωστόσο, επειδή το πολιτικό κλίμα είναι βαρύ για την κυβέρνηση και επειδή πολλά στελέχη του κόμματος επισημαίνουν ότι το ΠαΣοΚ θα πρέπει να ξαναβρεί κοινό βηματισμό με την κοινωνία, η συζήτηση αναμένεται να επεκταθεί και σε αυτά τα θέματα.
Η παρουσία των υπουργών ευνοεί μια ευρύτερη συζήτηση. Επιπλέον την Παρασκευή συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ, ενώ την ίδια ημέρα η Αθήνα φιλοξενεί τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.