Απάντηση στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση για το θέμα της νομιμοποίησης μεταναστών έδωσε ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για την υπόθεση της κατάληψης της Νομικής.

Μιλώντας στονραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5» ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι με τη δική του απόφαση δεν έγιναν μαζικές νομιμοποιήσεις, αλλά δόθηκε προσωρινή άδεια παραμονής, για ανθρωπιστικούς λόγους, σε 15 ανθρώπους που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας, για τα οποία υπήρχαν πιστοποιητικά δημόσιων νοσοκομείων.

Υποστήριξε, επίσης, ότι ο νόμος (3386/05) που ψηφίστηκε επί Νέας Δημοκρατίας έβαλε τάξη στο άναρχο μέχρι τότε καθεστώς των νομιμοποιήσεων.

Ανέφερε, ακόμα, ότι με ευρωπαϊκή απόφαση οι μαζικές νομιμοποιήσεις σταμάτησαν το 2008,

Ως προς την υπόθεση της Νομικής, ο κ. Παυλόπουλος τάχθηκε κατά της νομιμοποίησης των 237 μεταναστών, ενώ επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν εμπόδισε την κατάληψη της Σχολής.

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης ανακοίνωσε την κατάργηση της απόφασης του προκατόχου του, Πρ.Παυλόπουλου, με την οποία, οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν προβεί στην εξατομικευμένη νομιμοποίηση δεκαπέντε αλλοδαπών, ως επί το πλείστον μαροκινής ιθαγένειας, που είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη χώρα και συγκεκριμένα στα Χανιά.