Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2011

?

Η προχειρότητα, οι γκάφες και οι πολιτικές σκοπιμότητες χάριν εντυπωσιασμού, δεν έχουν όρια πια!

Στο πόρισμα του ΠαΣοΚ επικρίνομαι γιατί, άκουσον άκουσον, καθυστέρησα να καταγγείλω σύμβαση της SIEMENS στο Υπουργείο Πολιτισμού!!!!

Επειδή όμως είμαι ο μόνος υπουργός που έχω καταγγείλει σύμβαση της SIEMENS, την κήρυξα έκπτωτη και την έστειλα στην Ελληνική Δικαιοσύνη για ζημιές και διαφυγόντα κέρδη υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, δικαιούμαι να ρωτήσω την κυβέρνηση ποιός υπουργός της στους 16 μήνες που κυβερνούν, έχει προχωρήσει σε καταγγελία σύμβασης της SIEMENS; Δικαιούμαι να ρωτήσω την κυβέρνηση γιατί η ίδια καθυστέρησε τόσους μήνες και μόλις χθες θυμήθηκε δια στόματος κ. Παμπούκη να ξεκινήσουν αγωγές και αποζημιώσεις εναντίον της;

Αιδώς Αργείοι!!

Αλλά και λάθη μεγατόνων για τον ΟΤΕ. Επικρίνομαι γιατί ο Οργανισμός ως ΔΕΚΟ ελέγχεται από τον Υπουργό Μεταφορών, πράγμα που εγώ δεν έκανα… Μα και έναν πρωτοετή φοιτητή της νομικής να ρωτήσεις, θα σου πει ότι ο ΟΤΕ εδώ και μια δεκαετία δεν είναι πια ΔΕΚΟ!!! Ο υπουργός Μεταφορών δεν έχει καμία αρμοδιότητα να ελέγχει τις πράξεις της διοίκησης. Αυτό το κάνει μόνο η Γενική Συνέλευση και ο Υπουργός Μεταφορών δεν συμμετέχει σ’ αυτήν. Καλά δεν ξέρουν, δεν ρωτάνε…..!!

Για τον ΟΣΕ σκοπίμως ξεχνούν να πουν ότι όλα έγιναν με ανοιχτούς, διεθνείς διαγωνισμούς βάσει του Κοινοτικού και Εθνικού Δικαίου. Ξεχνούν να πουν ότι ελέγχθηκε κατ’ επανάληψη η νομιμότητα των πράξεών του, από όλα τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας (Ελεγκτικό Συνέδριο, Συμβούλιο Επικρατείας, Διοικητικά δικαστήρια, κοκ), αλλά και των Βρυξελλών.

Είναι προφανές ότι οι πολιτικές σκοπιμότητες υπερκάλυψαν την ανάγκη να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση. Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ για να απαλύνει τις μεγάλες ευθύνες του, στοχοποίησε αντιπάλους. Είναι προφανές ότι όλα αυτά δεν θα αντέξουν στον χρόνο…