Προς παραγραφή των αδικημάτων των υπουργών για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου γέρνει η πλάστιγγα του Συμβουλίου του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με ανώτατη εισαγγελική πηγή, η υπόθεση θα κριθεί ως τα τέλη Φεβρουαρίου από το Συμβούλιο μετά την αντίρρηση για την λήψη του φακέλου από τη Βουλή, που εξέφρασε ο ανακριτής της υπόθεσης κ. Γ. Γιαννακόπουλος.

Οπως προβλέπει ο ισχύων νόμος περί ευθύνης υπουργών η απόφαση της Βουλής για την άσκηση ποινικής δίωξης μπορεί να κριθεί κατ΄αρχήν από τον ανακριτή για θέματα παραγραφής. Φαίνεται, λοιπόν ότι ο κ. Γιαννακόπουλος ασκώντας αυτό το δικαίωμα ήγειρε αντιρρήσεις για το ότι διαβιβάστηκε στη Δικαιοσύνη ο φάκελος για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου και παραπέμφθηκαν τρεις πρώην υπουργοί, οι κ.κ. Ευ. Μπασιάκος, Π. Δούκας και Αλ. Κοντός, για παραγεγραμμένα αδικήματα.

Το θέμα -αν τελικά κριθούν ως παραγεγραμμένα τα αδικήματα των πρώην υπουργών- θα τεθεί ασφαλώς και για τους συμμετόχους και ιδιαίτερα θα κριθεί αν ο σχετικός φάκελος πρέπει να επιστραφεί στην ανακρίτρια κυρία Ειρήνη Καλού ή πρέπει να κριθεί από το Δικαστικό Συμβούλιο του Ανωτάτου Δικαστηρίου το αν παραπεμφθούν ή όχι και οι συμμέτοχοι…