Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να παραδώσει το πόρισμα της στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων.

Όπως όλα δείχνουν, θα παραπέμπει στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, προκειμένου να ερευνήσει περαιτέρω, για τυχόν ποινικές ευθύνες τουλάχιστον δύο πρώην υπουργών της ΝΔ: του Σάββα Τσιτουρίδη, που διετέλεσε υπουργός Απασχόλησης και του Πέτρου Δούκα, που ήταν υφυπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής φάνηκε να συγκλίνουν όλα τα κόμματα στην συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής, ενώ τις τελικές αποφάσεις επιφυλάχθηκαν να τις καταθέσουν την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και θα συνεδριάσουν για τελευταία φόρα πριν καταθέσουν το πόρισμα τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εισήγηση του ΠΑΣΟΚ είναι να παραπεμφθούν στην Προανακριτική Επιτροπή οι Σάββας Τσιτουρίδης και Πέτρος Δούκας, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες τους, για το επίμαχο ομόλογο των 280 εκ ευρώ του ΤΕΑΔΥ.

Ο κ. Τσιτουρίδης με την κατηγορία της πλήρους παράλειψης για άσκηση εποπτείας και ελέγχου της νομιμότητας, ενώ ο κ. Δούκας για παρεμβάσεις του, παρά τις ενστάσεις της αρμόδιας υπηρεσίας, για ευνοϊκή απορρόφηση των ομολόγων από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έθεσαν «θέμα Αλογοσκούφη», τονίζοντας ότι παραμένει προς διερεύνηση.

Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, φάνηκαν να συζητούν σοβαρά το ενδεχόμενο για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, χωρίς να αναφέρουν ωστόσο ονόματα και επιφυλάχθηκαν για τη Δευτέρα.

Από την πλευρά του ΛΑΟΣ, τέθηκε θέμα πιθανής παραγραφής τυχόν αδικημάτων για πολιτικά πρόσωπα, ενώ προσανατολίζεται στην παραπομπή μόνο του Πέτρου Δούκα.

Ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης, εμφανίστηκε να συμφωνεί με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι στην Εξεταστική Επιτροπή δεν μετέχουν οι βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι αποχώρησαν από τις εργασίες της, καταγγέλλοντας το ΠΑΣΟΚ για προειλημμένες αποφάσεις.