«Δεν είμαι φοροφυγάς» δηλώνει η βουλευτής της ΝΔ κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την τελευταία δήλωση «πόθεν έσχες» την οποία κατέθεσε στη Βουλή. Η γνωστή δικηγόρος, με γραφεία στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι, επιχείρησε χθες να περάσει στην αντεπίθεση για όσα της έχουν καταλογίσει (κυρίως οι συνάδελφοί της βουλευτές), ότι δηλαδή με τόσο λίγα εισοδήματα που δήλωσε, μια τόσο επιτυχημένη δικηγόρος, κάτι δεν πάει καλά: «Μήπως οδηγώ Λαμποργκίνι και δεν το δηλώνω στη Εφορία ή μήπως πάω διακοπές στο Σεντ Μόριτζ και δεν το λέω; Αν και θα μπορούσα να πήγαινα διακοπές στο Σεντ Μόριτζ γιατί ο άνδρας μου είναι εργοστασιάρχης. Δεν είμαι φοροφυγάς και τα εισοδήματά μου τα ελέγχουν τόσο ο Δικηγορικός Σύλλογος όσο και η Βουλή με το “πόθεν έσχες”. Δεν έχω να κρύψω τίποτε» τόνισε μιλώντας στο «Βήμα».

Οι αντιδράσεις που σημειώθηκαν για την κυρία Βόζεμπεργκ με τη δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» των βουλευτών ηγέρθησαν για τα εισοδήματα που δήλωσε στην Εφορία την τελευταία τριετία. Η βουλευτής της ΝΔ το 2007 δήλωσε εισόδημα 13.378,29 ευρώ, το 2008 16.292,8 ευρώ και το 2009 μόλις 12.281,24 ευρώ, την ίδια ώρα που σε άλλη στήλη της δήλωσής της εμφανίζεται να έχει καταθέσεις 401.906 ευρώ. Ως χθες η προέλευση του ποσού αυτού εμφανιζόταν με ασαφή κωδικό ο οποίος αντιστοιχεί «σε άλλες περιπτώσεις». Χθες όμως αποκάλυψε ότι τα 401.906 ευρώ τα έχει στην τράπεζα μαζί με την 55χρονη αδελφή της, η οποία είναι υπάλληλος στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Αλλωστε, όπως σημειώνει, είναι δικηγόρος 27 χρόνια και αναφέρει: «Τις 401.000 των καταθέσεών μουτις δηλώνω στην Εφορία. Μπορούσα κάλλιστα να μεταφέρω τις καταθέσεις μου στην Κύπρο, όπως έκαναν πολλοί πατριώτες μας, αφού η μισή ζωή μου βρίσκεται στην Κύπρο. Και να μην τα δηλώσω. Μπορούσα να το κάνω, αλλά δεν το έκανα».

Οσο για τα πενιχρά εισοδήματα που εισέπραξε από τη δικηγορία, τα δικαιολογεί ως εξής: «Τα τελευταία πέντε χρόνια κάνω επιλεκτική δικηγορία, επιλέγω λίγες υποθέσεις, γι΄ αυτό δηλώνω και λίγα εισοδήματα» . Και όμως στο παρελθόν η κυρία Βόζεμπεργκ υπήρξε συνήγορος σε σημαντικές δικαστικές υποθέσεις, όπως της μητέρας του Σορίν Ματέι (πρωταγωνιστή του μακελειού της οδού Νιόβης), του κ. Τιερί Ρουσέλ στη διαμάχη του με το Ιδρυμα Ωνάση, του πρώην υπουργού του ΠαΣοΚ κ. Γ. Πέτσου στην υπόθεση της «17 Νοέμβρη» καθώς και του κ. Γ. Ραυτόπουλου, πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ, στην υπόθεση του ΕΛΑ: «Ολες τις παραστάσεις στα δικαστήρια τις δηλώνω στην Εφορία. Ας κάνει τον κόποκάποιος να περάσει από τον Δικηγορικό Σύλλογο για να το διαπιστώσει αυτό. Ε, όχι και φοροφυγάς» .

Ισως να φταίει ο τρόπος ζωής της, ο τρόπος που ντύνεται, τα ρούχα που φοράει και οι συνάδελφοί της έσπευσαν να κάνουν λόγο για «άγνωστο πλούτο» της κυρίας Βόζεμπεργκ: «Αγοράζω απ΄ όλα τα καταστήματα, ακόμη και από το Ζara, δεν είναι ντροπή, αλλά ακριβά παπούτσια δεν αγοράζω. Αλλη συνάδελφός μου στη Βουλή αγοράζει τέτοια παπούτσια». Απορρίπτει τον ισχυρισμό για «άγνωστο πλούτο» με το επιχείρημα ότι «δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς πλούσιος για να είναι κομψός». Οσο για τους συναδέλφους της που την κατηγορούν, αναφέρει: «Είναι ελεύθεροι να με κατηγορούν με στοιχεία και όχι με φθόνο».

«Θα μπορούσα να κάνω αισθητικές επεμβάσεις, όταν έλθει η ώρα»
Η κυρία Βόζεμπεργκ δεν είναι συνηθισμένος τύπος βουλευτή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως βεβαιώνουν οι γυναίκες συνάδελφοί της. Επί πολλά χρόνια φλέρταρε με την πολιτική, πότε με τον κ. Δ. Αβραμόπουλο, πότε με τον κ. Γ. Καρατζαφέρη και τελικά έμεινε στη ΝΔ. «Από παιδί ήμουν στο κόμμα. Στο πανεπιστήμιο μάλιστα ήμουν στη Νεολαία Αβέρωφ. Γνώριζα όλους τους αρχηγούς της ΝΔ,χωρίς να όμως να έχω ιδιαίτερες σχέσεις μαζί τους». Η βουλευτής αρμόδια για θέματα Παιδείας της ΝΔ κάνει τα πάντα: γυμνάζεται, κάνει βάρη, ποδήλατο, κολυμπάει, διότι, όπως λέει, «οι γυναίκες πρέπει να προσπαθούμε να μην παίρνουμε βάρος, να μην αφήνουμε τον εαυτό μας». Προτού γίνει μέλος της Νεολαίας Αβέρωφ πέρασε και από τον κινηματογράφο, στο πλευρό της Ρένας Βλαχοπούλου , στην ταινία «Η Ρένα είναι οφσάιντ» . Μόνο που πήρε τον ρόλο με… μέσο. Ο πατέρας της Κυριάκος Βόζεμπεργκ ήταν «κολλητός» του Αλέκου Σακελλάριου. Ακόμη δεν παραλείπει να αναφερθεί και στις… αισθητικές επεμβάσεις, αλλά δηλώνει ότι η ίδια δεν έχει κάνει καμία: «Θα μπορούσα να κάνω αισθητικές επεμβάσεις, όταν έλθει η ώρα». Δηλώνει ότι δεν μετάνιωσε που εξελέγη βουλευτής, παρά μόνον ότι λυπάται διότι εξελέγη σε περίοδο που η χώρα βρίσκεται υπό την κηδεμονία της τρόικας.