Τη γλώσσα της αλήθειας επέλεξε για μία ακόμη φορά, χθες, ο κ. Θ. Πάγκαλος για να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο επί χρόνια διασπάθιζαν οι κυβερνήσεις το δημόσιο χρήμα, επισκιάζοντας και την πρώτη κοινή εμφάνισή του στην εθνική αντιπροσωπεία με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση.

Ο κ. Πάγκαλος έκλεψε την παράσταση στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, όταν διηγήθηκε στους βουλευτές τι απαντά όταν τον ρωτούν οι πολίτες «πού τα φάγατε τα λεφτά;». «Η απάντηση η δική μου είναι ότι τα φάγαμε όλοι μαζί σε μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προκαλώντας πανδαιμόνιο διαμαρτυριών από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Πάγκαλος στηλίτευσε με τον τρόπο αυτόν τους διορισμούς στο Δημόσιο που έγιναν όλα τα προηγούμενα χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και σε «πιέσεις από συναδέλφους βουλευτές» που δέχθηκε, όπως είπε, για να μην προχωρήσει σε αποκαλύψεις για τον τρόπο που έγιναν προσλήψεις στις παραμονές της τελευταίας προεκλογικής περιόδου στην εταιρεία Αγρογή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. «Μου ζητήθηκε να κάνω ένα βήμα συνενοχής για να μην εκτεθούν βουλευτές που είχαν διορίσει δικούς τους ανθρώπους, αλλά δεν το δέχθηκα» τόνισε. Ως χαρακτηριστικό δείγμα οργίου ρουσφετολογικών προσλήψεων ανέφερε εκτός από την Αγρογή ΑΕ και τον Οργανισμό Προώθησης Ελληνικών Προϊόντων (ΟΠΕΠ), σημειώνοντας ότι ο τερματισμός των διορισμών από το παράθυρο ήταν «τεράστιο λαϊκό αίτημα».

Οι αναφορές του κ. Πάγκαλου προκάλεσαν την αντίδραση του πρώην υπουργού Εσωτερικών της ΝΔ κ. Πρ. Παυλόπουλου, ο οποίος σχολίασε ότι «αυτά είναι αφορισμοί που όχι μόνο δεν τους αποδεχόμαστε, αλλά κι αν είναι αλήθεια αποτελεί ένα είδος αυτοκριτικής του ΠαΣοΚ για τα όσα έγιναν τη δεκαετία του 1980, όταν υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων» . Στις αιχμηρές επισημάνσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης απάντησε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλης κάνοντας λόγο για ισοπεδωτική λογική, ενώ τόνισε ότι δεν έχουν όλα τα κόμματα το ίδιο μερίδιο ευθύνης.

Μιλώντας εξάλλου στη Βουλή για το νομοσχέδιο που καταργεί ή συγχωνεύει δημόσιες υπηρεσίες, ο κ. Ραγκούσης προανήγγειλε νέο γύρο συγχωνεύσεων οργανισμών του Δημοσίου που θα επεξεργαστεί από κοινού με τον κ. Πάγκαλο.

Για τον λόγο αυτόν επέλεξαν να εμφανιστούν μαζί χθες- αν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επέλεξε τα βουλευτικά έδρανα και ο κ. Ραγκούσης κάθησε μόνος στα κυβερνητικά.