Στον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή στόχευσε ευθέως η σύζυγος του κ. Γ. Βουλγαράκη, συμβολαιογράφος κυρία Αικατερίνη Πελέκη, αποδίδοντάς του την «κεντρική πολιτική απόφαση» να προχωρήσουν οι ανταλλαγές ακινήτων του Δημοσίου με τη Μονή Βατοπαιδίου.

«Δεν μπορεί για μια απόφασηη οποία ελήφθη από τον πρωθυπουργό και το πρωθυπουργικό γραφείο και υλοποιήθηκε από τους υπουργούς του να μην αναλαμβάνει κανένας την ευθύνη και να φταίνε τρίτοι» τόνισε καταθέτοντας αργά χθες το βράδυ στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής η σύζυγος του πρώην υπουργού της ΝΔ που αντιμετωπίζει κατηγορίες στη συγκεκριμένη υπόθεση επειδή συνέταξε την πλειονότητα των συμβολαίων ανάμεσα στη Μονή και στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.

«Εγώ ξέρω ότι όσοι φοράνε παντελόνια αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και βγαίνουν και λένε ότι “εγώ έδωσα την εντολήεπειδή ήθελα να γίνει αυτό”, όπως τις αναλαμβάνω εγώ που δεν φοράω παντελόνια» ανέφερε σε έντονο ύφος η κυρία Πελέκη, η οποία προτού ακόμη ξεκινήσει η κατάθεσή της δήλωνε: «Δεν πάει άλλο. Αυτή τη φορά θα τα πω όλα». Είναι προφανές ότι η αποστροφή αυτή αφορούσε τον κ. Καραμανλή καθώς στην κατάθεσή της ανέφερε ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν από τον τότε πρωθυπουργό και η εντολή του, όπως υποστήριξε σε διευκρινιστικές ερωτήσεις, μεταβιβάστηκε από τους κκ. Θ.Ρουσόπουλο και Ι. Αγγέλου στους υπουργούς κκ. Ευ. Μπασιάκο, Αλ. Κοντό, Π. Δούκα και Κ. Κιλτίδη.

«Θα περίμενα από τον κ. Καραμανλή αντί να λέει “δεν ήξερα” να βγει και να πει μόλις ξεκίνησε όλος εκείνος ο θόρυβος για την υπόθεση ότι “ελήφθη κυβερνητική απόφαση και έτσι έγιναν τα πράγματα” και νακαλέσει πέντεέξι οίκους του εξωτερικού να γνωμοδοτήσουν αν ζημιώθηκε το Δημόσιο και αν ωφελήθηκε η Μονή» .

«Θα περίμενα έστω και τώρα να βγει να μιλήσει ο κ. Καραμανλής» δήλωσε αργότερα μιλώντας με δημοσιογράφους η κυρία Πελέκη, η οποία δήλωσε «αγανακτισμένη» από το γεγονός ότι «είναι κατηγορούμενος όλος ο κορμός του Ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή τα γνωμοδοτικά συμβούλια, οι ορκωτοί εκτιμητές,οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΚΕΔ και μόνο μία συμβολαιογράφος», όπως είπε εκφράζοντας «έκπληξη» που εκτός από εκείνη δεν έχουν κατηγορηθεί άλλοι συνάδελφοί της που επίσης συνέταξαν συμβόλαια για τη Μονή. Επέμεινε δε ότι όλοι αυτοί «δεν έκαναν τίποτε περισσότερο από το να υλοποιήσουν υπουργικές αποφάσεις».

Ενώπιον μάλιστα των δημοσιογράφων η ίδια μιλώντας τηλεφωνικώς με τον σύζυγό της είπε εις επήκοον όλων: «Γιώργο, τα είπα όπως έπρεπε να τα πω, γιατί έχω βρεθεί εγώ κατηγορουμένη και όσοι πήραν τις αποφάσεις κάθονται απ΄ έξω και κοιτάνε». Σε ερώτηση για το τι της είχε πει ο σύζυγός της προτού προσέλθει στη Βουλή ανέφερε: «Μου είπε “κάνε ό,τι νομίζεις”».

Εξηγώντας το χθεσινό της «ξέσπασμα» και τη στροφή που έκανε κατά τη χθεσινή- τρίτη ενώπιον κοινοβουλευτικών επιτροπών- κατάθεση αναρωτήθηκε: «Τις δύο προηγούμενες φορές που ήμουν συμμαζεμένη τι βγήκε;Τώρα με την Προανακριτική έχει φθάσει ο κόμπος στο χτένι». Για να επαναλάβει μια φράση που χρησιμοποίησε και στην κατάθεσή της: «Εχω καταστραφεί επαγγελματικά και κοινωνικά,τουλάχιστον ας δικαιωθώ ηθικά. Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ από αυτή την υπόθεση και δεν μπορώ να διασύρομαι άλλο. Κουράστηκα». Διηγήθηκε δε περιστατικό με ταξιτζή ο οποίος είπε σε φίλη της ότι «αυτή τα έχει πάρει» για να δικαιολογήσει τη νέα επιθετική τακτική που εγκαινίασε με τη χθεσινή εμφάνισή της στην Προανακριτική, κατά την οποία, όπως είπε, ζήτησε από τους βουλευτές «να ψάξουν και πάλι όλους τους λογαριασμούς μου».