Μακριά από τις κάμερες και χωρίς δηλώσεις έγιναν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία, όπου υπήρξαν αλλαγές μετά τον ανασχηματισμό

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε περήφανος για το έργο των τελευταίων 11 μηνών, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις ηγεσίες όλων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο νέος υπουργός Χρήστος Παπουτσής χαρακτήρισε τον απερχόμενο ως τον πλέον επιτυχημένο υπουργό που πέρασε από το συγκεκριμένη θέση, λέγοντας ότι θα δώσει έμφαση σε δύο παράγοντες: την ανθρωπιά και την ασφάλεια.

«Ήλθαμε να ενημερώσουμε και να ενημερωθούμε. Το έργο της κυβέρνησης συνεχίζεται» ανέφερε η τέως υπουργός Οικονομίας και νυν υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη εισερχόμενη στο υπουργείο Ανάπτυξης.

«Αισθάνομαι τιμή και ευθύνη για την ανάληψη των καθηκόντων μου» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης, καταφθάνοντας στο υπουργείο Πολιτισμού, λίγο μετά την ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Συνοδευόμενος από τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, τόνισε ότι θα συνεργαστεί «με έναν φίλο από τα παλιά» που εκτιμά ιδιαίτερα.

«Η περίοδος αυτή δεν είναι εύκολη, αλλά υπάρχει η θέληση» είπε ο κ. Χυτήρης, ενώ ερωτηθείς για τις αρμοδιότητες του, είπε ότι αναλαμβάνει ξεκάθαρα τα ΜΜΕ και ότι ο κ. Γερουλάνος, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα ορίσει τις λοιπές αρμοδιότητες.

Ό,τι καλύτερο και εποικοδομητική συνεργασία ευχήθηκε στο φίλο και ομοεπτανήσιο Τηλέμαχο Χυτήρη ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος και ευχήθηκε η συνεργασία τους να είναι τέτοια, που θα φέρει γρήγορα αποτελέσματα.

Σε κλίμα συγκίνησης έγινε η παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Υγείας, όπου η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου καλωσόρισε έναν φίλο, όπως χαρακτηριστικά είπε.