Τον αποτροπιασμό τους για το χθεσινό δολοφονικό χτύπημα, εξέφρασαν σήμερα στη Βουλή, οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Πρόεδρος του Σώματος, Φίλλιπος Πετσάλνικος, εκφράζοντας παράλληλα τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού αστυνομικού.

«Η πράξη αυτή και οι νοσηροί εγκέφαλοι που την σχεδίασαν και την εκτέλεσαν, με στόχο να πλήξουν την ομαλότητα σε αυτόν τον τόπο που αγωνίζεται για να ξεπεράσει τα προβλήματά του και να βγει από την κρίση, είμαι βέβαιος ότι καταδικάζονται από ολόκληρο τον ελληνικό λαό και από όλους τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του σώματος.

«Χθες γίναμε μάρτυρες τυφλής και απάνθρωπης βίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. «Είμαι βέβαιος ότι το σύνολο της κοινωνίας μας εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την εγκληματική αυτή ενέργεια. Την ώρα που ο λαός μας δίνει καθημερινή μάχη για να ορθοποδήσει η χώρα και να αποκτήσει αξιοπιστία, άνανδροι και κρυπτόμενοι δολοφόνοι, θέλουν να χτυπήσουν την κοινωνική ειρήνη και την ομαλότητα. Θα αποτύχουν γιατί έχουν απέναντί τους ολόκληρη την κοινωνία».

Την «αυτονόητη αγανάκτηση και θλίψη» της, εξέφρασε και η Αλέκα Παπαρήγα. «Ψάξτε πραγματικά από πού ξεκίνησε αυτή η πρωτοβουλία και χτυπήστε αλύπητα αυτούς που την έκαναν. Τους αξίζει. Μην διανοηθείτε ωστόσο να μπλέξετε το ζήτημα αυτό με τις λαϊκές κινητοποιήσεις» προειδοποίησε η γγ του ΚΚΕ.

Θλίψη για τον θάνατο ενός «άξιου αξιωματικού και καλού οικογενειάρχη» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Συνδέοντας, δε, το τραγικό γεγονός με την ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό που συζητήθηκε, αναρωτήθηκε «εάν συμβεί το ίδιο μετά από δυο χρόνια, η χήρα ενός επόμενου Βασιλάκη ή επόμενου Ηλιάκη, θα πάρει σύνταξη;»

Στόχευση αποπροσανατολισμού του λαού διέκρινε πίσω από τη δολοφονία, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, θεωρώντας βέβαιο πως «προέρχεται από πολύ σκοτεινούς κύκλους»: «Αν δεν είχε γίνει, θα είχαν σήμερα, τελείως διαφορετικούς τίτλους τα ΜΜΕ» σημείωσε ο κ. Τσίπρας. «Θα ασχολούνταν με το Μνημόνιο, με την συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, με την αποκάλυψη των δύο γραφών στη μετάφραση του Μνημονίου – αλλά όλοι ασχολούνται με μια στυγνή δολοφονία, γιατί κάποιοι το αποφάσισαν. Και για να μην πω και άλλες κουβέντες που μπορεί να παρεξηγηθούν, εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.