4 Το 1961 ο αυστριακός ναζιστής εγκληματίας πολέμου Αλόις Μπρούνερ έλαβε επιστολή-βόμβα από τη Μοσάντ, την ισραηλινή μυστική υπηρεσία, η έκρηξη της οποίας τού κόστισε το ένα μάτι και μερικά δάχτυλα.

4 Το 1982 η Ρουθ Φερστ, νοτιοαφρικανή κομμουνίστρια, ακτιβίστρια κατά των απαρτχάιντ, έχασε τη ζωή της από πακέτο-βόμβα που εστάλη από τη νοτιοαφρικανική αστυνομία στο σπίτι της στη Μοζαμβίκη, όπου βρισκόταν εξόριστη.

Ο αμερικανός μαθηματικός Τεντ Κατζίνσκι απέστειλε 16 δέματα-βόμβες

4 Από το 1978 ως το 1995 ο μαθηματικός Τεντ Κατζίνσκι, ο οποίος έμεινε γνωστός στην ιστορία ως «Γιούναμπομπερ», σκότωσε τρεις και τραυμάτισε 23 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες, στέλνοντας 16 δέματα-βόμβες σε πανεπιστήμια και αεροπορικές εταιρείες. Ο Κατζίνσκι παρέμεινε ασύλληπτος επί 17 ολόκληρα χρόνια και κατέστη από τις πλέον αινιγματικές μορφές της εγχώριας τρομοκρατίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

4 Το 1996 επιστολή-βόμβα, με παραλήπτρια τη γνωστή ισλανδή τραγουδίστρια Μπγιορκ, εντοπίστηκε τυχαία από την αστυνομία του Λονδίνου. Η επιστολή που περιείχε εκρηκτικά και υδροχλωρικό οξύ εστάλη στην τραγουδίστρια από θαυμαστή της.