Με το «τέρας» του πληθωρισμού είναι αντιμέτωπη η κυβέρνηση, το οποίο έπειτα από χρόνια επέστρεψε στην οικονομία εκτραχύνοντας τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την ελληνική κοινωνία.

Σύμφωνα με αρμόδιους του υπουργείου Οικονομίας, τον Ιούνιο ο πληθωρισμός θα κυμανθεί στα επίπεδα του Μαΐου (από 5,2% ως 5,5%).

Ομως τα ακόμη πιο άσχημα νέα έρχονται από τον Ιούλιο, ο οποίος αναμένεται να είναι «εκρηκτικός» και τούτο διότι αυξάνονται για δεύτερη φορά οι συντελεστές του ΦΠΑ – από 10% σε 11% και από 21% σε 23%. Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις υπολογίζεται ότι τον Ιούλιο ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί γύρω στο 6,5%. Ακολουθεί η αύξηση του ειδικού τέλους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας- το οποίο επιβαρύνει αποκλειστικά και μόνο τις επιχειρήσειςαπό 0,53% στο 5,37% στην τιμή της κιλοβατώρας. Οπως αναφέρει ο κ. Γ.Κασιμάτης , πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων, αυτή τη φορά οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ και προβλέπει ότι ως το τέλος Αυγούστου ο πληθωρισμός θα κυμαίνεται στο 7,5%- 8%.