Πολιτικό ραντεβού στην Πανελλαδική Σύσκεψη των Ανανεωτικών δίνουν στις 27 Ιουνίου στην Αθήνα τα στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ από όλη την Ελλάδα, τα οποία αποχώρησαν από το 6ο συνέδριο του κόμματος. Η συνάντηση των 320, που βρέθηκαν ως σύνεδροι στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο και το εγκατέλειψαν συντεταγμένα δηλώνοντας ότι δεν θα συμμετέχουν στην εκλογή οργάνων, θα πραγματοποιηθεί με στόχο την ανασυγκρότηση του ανανεωτικού αριστερού χώρου και με προοπτική τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα. Εκεί θα είναι και οι βουλευτές που αποχώρησαν από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, περιλαμβανομένου και του κ. Γρ. Ψαριανού. Στο Πανελλαδικό Σώμα θα είναι ως αντιπρόσωποι και μέλη της Ανανεωτικής Πτέρυγας που δεν είχαν εκλεγεί στο συνέδριο του ΣΥΝ, ανένταχτοι αλλά και στελέχη «συμμαχικών δυνάμεων», όπως αποκαλούν οι Ανανεωτικοί την ΑΡΣΗ (Ομιλος Προβληματισμού και Παρέμβασης «Αριστερά Σήμερα») και την Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση της Ανανεωτικής Αριστεράς που έχει συσταθεί από στελέχη του αντιδικτατορικού Ρήγα, όπως οι κκ. Θ. Αθανασίου, Μ. Μαρκάκης, Μ. Σταματάκης.

Ηδη ετοιμάζονται ομάδες πρωτοβουλίας σε όλη τη χώρα με στόχο «την ανασυγκρότηση του Ανανεωτικού χώρου». «Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα. Δίνουν ήδη το παρών αριστεροί που έχουν αδρανοποιηθεί, όπως και μέλη του ΠαΣοΚ, απογοητευμένα από την κυβερνητική πολιτική. Δεν υπάρχει πρόθεση συζητήσεων και βολιδοσκοπήσεων με στελέχη της Αριστεράς που κατά καιρούς έχουν περάσει στο ΠαΣοΚ…» λέει στο «Βήμα» ο κ. Στ. Μπαγεώργος, στέλεχος της Πτέρυγας.

Ωστόσο δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις στην Κουμουνδούρου για τη διατήρηση της βουλευτικής έδρας από τους «4» και οι αντεγκλήσεις για τους λόγους αποχώρησής τους από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. «Γνώριζαν οι τέσσερις και όλοι μας όταν μπαίναμε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ποια είναι αυτή η συμμαχία και ποιο είναι το πρόγραμμα με το οποίο κατέρχεται για να διεκδικήσει την ψήφο του ελληνικού λαού» τους εγκάλεσε ο κ. Τσίπρας.