Σε άλλο αυτοβιογραφικό ηλεκτρονικό μήνυμα προς τον εαυτό του, με ημερομηνία 15 Οκτωβρίου 2006, που κατατέθηκε επίσης στην Εξεταστική, ο μπατζανάκης του κ. Σαμαρά αναφέρει: «Ο κ. Σέκερης είναι έτοιμος να αναλάβει μια διευθυντική θέση σε αυτόν τον νέο τομέα, αν και θα προτιμούσε να παραμείνει στη μητρική εταιρεία». Και συνεχίζει: «Μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης- με την οποία ο κ. Σέκερης έχει άριστες επαφές- ο “ιατρικός” τομέας αποκτά μεγάλη σημασία. (…). Γι΄ αυτόν τον λόγο ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη θέση του οικονομικού διευθυντή του “ιατρικού” τομέα».

Κατόπιν τούτων ο κ. Σέκερης αναμένεται να κληθεί εκ νέου τις προσεχείς ημέρες καθώς έχει ήδη καταθέσει προ σαράντα ημερών στην Εξεταστική Επιτροπή, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστές οι παραπάνω λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, αν και είχε αναφερθεί στη συγγενική του σχέση με τον κ. Σαμαρά, την οποία μάλιστα είχε αξιολογήσει αρνητικά ως προς τον ρόλο που έπαιξε τελικά στις προσωπικές του επιδιώξεις.

Οσον αφορά την προέλευση των νέων στοιχείων, σύμφωνα με πηγές του ΠαΣοΚ, είναι μεταξύ εκείνων που έστειλε στην Εξεταστική Επιτροπή την περασμένη Πέμπτη ο νυν επικεφαλής της Siemens Ηellas κ. Π. Ξυνής.