Συναισθήματα έντονης φόρτισης και απογοήτευσης ήταν ζωγραφισμένα χθες στο πρόσωπο της κυρίας Αντζελας Γκερέκου , όπως διεπίστωσαν οι λίγοι που έτυχε να συναντηθούν χθες μαζί της. Απέφευγε να απαντήσει στα εκατοντάδες τηλεφωνήματα αλλά και να πει οτιδήποτε για την παραίτησή της. Ισως, όπως είπαν, όσοι συνομίλησαν μαζί της, δεν ήταν η χθεσινή ημέρα, ένα 24ωρο μετά την παραίτησή της, ιδανική για να μιλήσει. Δεν ήθελε να σχολιάσει το παραμικρό, λέγοντας στους συνεργάτες της ότι όλα είναι καλά, αφού ό,τι έγινε έγινε. Μόνο που η κυρία Γκερέκου περιμένει, όπως βεβαίωναν συνεργάτες της, την κατάλληλη στιγμή που θα μιλήσει. Θα μιλήσει; Ούτε είπε σε κανέναν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ αν θεωρεί κάποιον υπεύθυνο, ότι «κάρφωσε» αυτή και τον σύζυγό της κ. Τόλη Βοσκόπουλο για τη φοροδιαφυγή των 5,5 εκατ. ευρώ.

Το μόνο που έκανε χθες ήταν να μεταβεί στο γραφείο της στην οδό Αμαλίας και να πάρει ορισμένα προσωπικά της αντικείμενα και να ακυρώσει και τα χθεσινά της ραντεβού. Ως βουλευτής Κέρκυρας θα δέχεται στην οδό Βουλής τους πολιτικούς φίλους της, οι οποίοι έχουν κατακλύσει το γραφείο της και την οικία της στα νότια προάστια με εκατοντάδες τηλεγραφήματα συμπαράστασης. Ορισμένοι από αυτούς της υπέδειξαν ότι φωτοτυπημένο έγγραφο από την Εφορία με τις οφειλές του κ. Βοσκόπουλου δεν θα μπορούσε να δει το φως της δημοσιότητας, παρά μόνον αν υπήρξε διαρροή.

Από τη Μαδρίτη, όπου βρισκόταν χθες, ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και για την κυρία Γκερέκου, αλλά και το αν επίκειται ανασχηματισμός. Ο Πρωθυπουργός είπε απλώς ότι «αυτά θα τα πούμε στην Αθήνα».

Ο υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος εμφανίζεται να επιθυμεί την άμεση αντικατάστασή της, ενώ δεν έκρυβε την ανησυχία του ότι η παραίτησή της δημιουργεί προβλήματα στην τουριστική πολιτική. Ο ίδιος πάντως σε ραδιοφωνικές δηλώσεις της διευκρίνισε ότι το χαρτοφυλάκιο της παραιτηθείσης υφυπουργού δεν πρόκειται ο ίδιος να το αναλάβει, προεξοφλώντας ότι θα υπάρξει αντικαταστάτης ή αντικαταστάτρια. Σημείωσε ωστόσο ότι το κλίμα των ημερών δεν επέτρεπε τίποτε λιγότερο από την παύση της κυρίας Γκερέκου, καθώς η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει φρένο σε όλα όσα συνέβαιναν στο παρελθόν και επί χρόνια δεν επιλύονταν.