H έρευνα για τις οφειλές του Τ. Βοσκόπουλου συνεχίζεται, όπως συνεχίζεται ο έλεγχος πολλών ανάλογων υποθέσεων, δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου,ο οποίος ρωτήθηκε για την υπόθεση από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται. «Οι κινήσεις μας είναι πάντα πολύ προσεκτικές με απόλυτη προσήλωση στο να επαναφέρουμε με σαφέστατο τρόπο το αίσθημα δικαίου για τον κόσμο, αλλά και με σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας και χωρίς να στοχοποιήσουμε ανθρώπους για οποιονδήποτε λόγο».

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ακόμη ότι «προσπαθούμε να κάνουμε ένα φορολογικό σύστημα, πιο δίκαιο, ώστε να ξεπεράσουμε αγκυλώσεις, δυσλειτουργίες και δυστοκίες ετών, κάποιες από τις οποίες είδαμε και στη συγκεκριμένη υπόθεση».

Από πλευράς ΝΔ ο αρμόδιος ΤομεάρχηςΘ. Καράογλου υπογράμμισε ότι επίεπτά και πλέον μήνες δεν κινήθηκε καμία διαδικασία σε βάρος του κ. Βοσκόπουλου.

«Η μη ανάληψη προσωπικών πολιτικών ευθυνών από τον υπουργό Οικονομικών και η προσπάθεια μετακύλησης των προσωπικών του ευθυνών, για μια ακόμα φορά, σε βάρος υπαλλήλων του υπουργείου με τη διεξαγωγή ΕΔΕ, τον αφήνει, άλλη μία φορά, έκθετο στα μάτια των Ελλήνων πολιτών. Μήπως, τελικά, ο πρωθυπουργός της χώρας, πρέπει να διατάξει τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος των υπεύθυνων υπουργών του» διερωτάται.

Για το θέμα είχαν ερωτηθεί νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, όπως και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η ΝΔ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αναλάβει, όπως είπε, τις μεγάλες ευθύνες του. «Ήταν καθυστερημένη η απόφαση του πρωθυπουργού»συμπλήρωσε, ενώ από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως την ώρα της μεγάλης κρίσης ζητήματα με εστίες διαφθοράς πρέπει να αντιμετωπίζονται ουσιαστικά.