«Στο σφυρί» βγάζει το υπουργείο Οικονομικών τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Τ. Βοσκόπουλου για οφειλές 5,5 εκατ. ευρώ στην Εφορία από φόρους εισοδήματος, πρόστιμα και προσαυξήσεις, ενώ παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου διέταξε τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για τη διερεύνηση τυχόν παραλείψεων από πλευράς των υπηρεσιών του υπουργείου.

Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Βοσκόπουλος είχε ζητήσει το 2009 από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών να παραγραφούν οι προσαυξήσεις των παραπάνω οφειλών που ανέρχονται σε περίπου 2,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο ο τότε υφυπουργός Οικονομικών κ. Αντ. Μπέζας ύστερα από σχετική εισήγηση της εν λόγω επιτροπής απέρριψε το συγκεκριμένο αίτημα.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, για τα χρέη του γνωστού τραγουδιστή η αρμόδια ΔΟΥ έχει εγγράψει πέντε υποθήκες σε ακίνητά του για την εξασφάλιση των απαιτήσεων του Δημοσίου, ενώ έχουν ήδη ασκηθεί και δύο ποινικές διώξεις για χρέη προς το Δημόσιο κατά τα έτη 2006 και 2009, οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμη εκδικαστεί λόγω αναβολών στα δικαστήρια. Παράλληλα η ΔΟΥ έχει προβεί στη δέσμευση ακινήτων του κ. Βοσκόπουλου.

Εκτός από την ένορκη διοικητική εξέταση που διατάχθηκε χθες για τη διερεύνηση τυχόν παραλείψεων, το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει συγκεκριμένες οδηγίες στην αρμόδια ΔΟΥ για τις άμεσες ενέργειες προς αναγκαστική είσπραξη των απαιτήσεων μέσω πλειστηριασμών.