Στα γραφεία του Συλλόγου Εργαζομένων στη Μarfin Εgnatia Βank επικρατεί πανικός. Η γραμματέας μαζεύει σημειώματα με τηλέφωνα και ονόματα δημοσιογράφων που καλούν. Εχουν ήδη συντάξει ένα δελτίο Τύπου, σε μιαν άπελπι προσπάθεια να αποφύγουν τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα. Ο γενικός γραμματέας του συλλόγου κ. Φώτης Παγουρδής εξιστορεί σχεδόν μηχανικά το χρονικό: «Ημασταν στην πορεία με τους απεργούς των τραπεζών. Είχαμε φτάσει στο Σύνταγμα και χωριζόμασταν όταν περίπου 20 λεπτά αργότερα άρχισαν να χτυπούν τα τηλέφωνά μας».

Από το πρώτο κιόλας βράδυ κείμενα που κυκλοφορούσαν στο Διαδίκτυο με υπογραφή «υπάλληλος Μarfin Βank» έκαναν λόγο για απαγόρευση εκ της διευθύνσεως της αποχώρησης των υπαλλήλων από το κατάστημα και για αιωρούμενες απειλές προς εκείνους που θέλησαν να απεργήσουν. «Από τους 26 υπαλλήλους που εργάζονταν οι 23 που επέζησαν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου και παρέμειναν όλοι σίγουρα ως τη μία το βράδυ, όταν και είχαμε την τελευταία ενημέρωση. Ως αυτή τη στιγμήδεν έχει φτάσει επώνυμη καταγγελία σε εμάς. Αν αποδειχθεί ότι δόθηκε κάποια τέτοια οδηγία, ασφαλώς και θα αντιδράσουμε».

Σε ερώτηση περί του αριθμού των εργαζομένων που έχει παρατηρηθεί να συμμετέχουν στις απεργίες του κλάδου, ο κ. Παγουρδής απαντά ότι «ποικίλλει. Από 10% ως 30%,αναλόγως της περιόδου και του ζητήματος. Πάντως στην τράπεζα τη δική μαςδεν γίνονται απολύσεις».