Την τραγικότητα του εγκλήματος στην τράπεζα της Μarfin συμπυκνώνει στο πρόσωπό της η Αγγελική Παπαθανασοπούλου . Η εγκυμοσύνη της και ο συνειρμός της ευτυχίας που συνεπάγεται για την οικογένεια πολλαπλασιάζουν στην ιδέα της απώλειας τη θλίψη.

Παντρεμένη εδώ και ένα χρόνο υπό τις ευλογίες του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, είχε μάθει μόλις δύο ημέρες νωρίτερα ότι θα έφερνε ένα αγοράκι, το πρώτο της παιδί, σε πέντε μήνες στον κόσμο.

Η ίδια δήλωνε πληρότητα και χαρά, λένε όσοι τη γνώριζαν. Στα 32 της χρόνια εργαζόταν ως credit officer στο τμήμα Συναλλαγών Επιχειρήσεων της τράπεζας. Απόφοιτος της Μαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Αθηνών, είχε ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές λογιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο των Αθηνών, ενώ είχε αποκτήσει και μεταπτυχιακό τίτλο στο City University του Λονδίνου.

Ο πατέρας της Χάρης, δικηγόρος στο επάγγελμα, και η μητέρα της Παναγιώτα, υποθηκοφύλακας, είναι ευρύτερα γνωστοί στη μικρή κοινωνία της αχαϊκής πόλης· « εξέχουσα οικογένεια , έχουν και δεύτερη, μεγαλύτερηκόρη », λένε κάτοικοι. Το φιλικό και συγγενικό περιβάλλον έχει βουβαθεί από το σοκ, στη θέα της φωτογραφίας με τα κάγκελα του μπαλκονιού του νεοκλασικού κτιρίου της Μarfin και τα σομόν παπούτσια της Αγγελικής. Οι Αιγιώτες χθες το βράδυ έκαναν καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Αγίας Λαύρας για τον άδικο χαμό της.

Στο σπίτι της Παρασκευής Ζούλια, στο Μαρούσι, ελάχιστοι μαυροφορεμένοι συγγενείς στέκουν στο μπαλκόνι του 3ου ορόφου και μιλούν χαμηλόφωνα. Αρνούνται να κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ, ζητούν να γίνει σεβαστός ο πόνος τους· η κηδεία έχει προγραμματιστεί για σήμερα, στις 12 το μεσημέρι. (Η τράπεζα θα κατεβάσει ρολά μία ώρα νωρίτερα για να μπορέσουν οι συνάδελφοι και των τριών άτυχων εργαζομένων να παραβρεθούν στις κηδείες).

Η Παρασκευή, 34 ετών, έλκει την καταγωγή της από το χωριό Πέρα Τριοβάσαλος της Μήλου. Είχε μεγαλώσει στην Αθήνα, πήγαινε ωστόσο στο νησί τα καλοκαίρια, συναντούσε τα ξαδέλφια της και πότε πότε φιλοξενούσε κάποια φίλη από την τράπεζα.

« Ηταν χαρούμενο κορίτσικαι προσγειωμένο. Ποτέ δεν έκανε εξαλλοσύνες » λένε οι Μηλιοί που τη γνώριζαν. « Εζησε ένα φεγγάρι στο Λονδίνο, εργαζόμενη εκεί σε τράπεζα. Είχε επιστρέψει στην Ελλάδατα δύο -τρία τελευταία χρόνια. Η Παρασκευή ζούσε με τους γονείς τηςπου έχουν συνταξιοδοτηθεί· ο πατέρας τηςείναι πρώην υπάλληλος του ΟΤΕ και η μητέρα τηςνοσηλεύτρια.Εκείνοι πηγαινοέρχονται συχνά στο νησίαπό τότε που πήραν τη σύνταξή τους.Ο αδελφός της,μικρότερος σε ηλικία, διατηρεί καφέ στο Μαρούσι.Είναι όλοι τουςσυντετριμμένοι». Η Παρασκευή εργαζόταν στο τμήμα Συναλλαγών Επιχειρήσεων ως senior credit officer. Ηταν απόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και διέθετε μεταπτυχιακό από το University του Greenwich της Μ. Βρετανίας στα διεθνή τραπεζικά και χρηματοοικονομικά.

Τον 36χρονο Επαμεινώνδα Τσακάλη, Νώντα για τους φίλους, τον πενθούν πρωτίστως τρεις στενοί του άνθρωποι: η 80χρονη μητέρα του, ο κ. Κ. Πολίτης, θείος στη θέση του πατέρα που «έφυγε» νωρίς, και η σύντροφός του Ελένη.

Ο Νώντας είχε την ιδιότητα του credit manager στο τμήμα Συναλλαγών Επιχειρήσεων της τράπεζας με σπουδές στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου των Αθηνών και μεταπτυχιακό τίτλο- Μaster of Science- από το University του Sterling στη Σκωτία στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα. Καταγόταν από την Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας.