Σχεδόν αμίλητη και φανερά σοκαρισμένη καθόταν σε καροτσάκι του Κρατικού Νοσοκομείου Αθήνας «Γ. Γεννηματάς» το οποίο έσπρωχνε ο σύζυγός της έξω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Η κυρία Μαρία Καραγιάννη (φωτογραφία)ήταν από τις τυχερές υπαλλήλους της τράπεζας Μarfin. Ο καπνός την έπνιξε, αλλά δεν τη σκότωσε. Είδε όμως τους συναδέλφους της με τους οποίους μοιραζόταν καθημερινά το ίδιο γραφείο να σωριάζονται στο έδαφος. Δεν είχε διάθεση και κουράγιο να μιλήσει. Κρατούσε το κεφάλι της και ψέλλιζε: «Εσπασε το τζάμι και σώθηκα…». Την ώρα που λαμπάδιασε το κτίριο η κυρία Καραγιάννη βρισκόταν στον τρίτο όροφο. «Ολα έγιναν τόσο γρήγορα. Μαύρος καπνός “πλημμύρισε” το γραφείο.Μου κόπηκε η αναπνοή.Θυμάμαι ότι ένας συνάδελφος έσπασε το τζάμι και κατάφερα να βγω στο μπαλκόνι για να αναπνεύσω,να σωθώ» λέει έχοντας το βλέμμα της χαμηλωμένο. «Ηταν υπόθεση ενός λεπτού,το πολύ δύο…».

Ελαβε από γιατρούς του νοσοκομείου τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο «Υγεία», με πρωτοβουλία της διοίκησης της Μarfin. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υποβληθεί σε θεραπεία, καθώς εισέπνευσε μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα.

Στο «Υγεία» μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα, με ασθενοφόρο, και άλλος υπάλληλος της τράπεζας, ο οποίος αρχικά είχε διακομιστεί επίσης στο «Γ. Γεννηματάς». Ο υπάλληλος αυτός προσπάθησε να σωθεί πηδώντας από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τραυματίας θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στα κάτω άκρα.

Στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», μεταφέρθηκαν 10 τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο (οι υπάλληλοι της Μarfin) διακομίστηκαν στο «Υγεία», τέσσερις παρέμειναν για ολοκλήρωση των απαραίτητων εργαστηριακών εξετάσεων και άλλοι τέσσερις αναχώρησαν για το σπίτι τους.