Με την επαναδιατύπωση της πρότασης για την διενέργεια δημοψηφίσματος για την έξοδο της χώρας από το μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ, καθώς και κάλεσμα για κοινή δράση της Αριστεράς κόντρα στα μέτρα της κυβέρνησης, ολοκληρώθηκε την Κυριακή η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού.

Στη συνεδρίαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία σχέδιο πολιτικής απόφασης, στην οποία επαναλαμβάνεται η έντονη κριτική του ΣΥΝ στο μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς και η πρόταση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την απόρριψή του.

Επίσης, στην απόφαση διατυπώνεται η πρόσκληση προς τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς για κοινή δράση στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός πλατιού μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης και τις επιπτώσεις από την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης.

Επίσης, διατυπώνεται ένα πλήρες κείμενο προτάσεων για την έξοδο από την σημερινή οικονομική κρίση, καθώς και η ανάγκη συγκεκριμένων δομικών αλλαγών στο σημερινό πλαίσιο της ΕΕ. Το πλήρες κείμενο της απόφασης θα δοθεί στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.