Τα μυστήρια της Θεσσαλονίκης και της Μεσσηνίας απασχολούν τις τελευταίες ώρες τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας! Ο τρόπος απόκτησης του υποπολυβόλου ΜΡ5 που βρέθηκε στη γιάφκα της Κυψέλης, αλλά και η διαδικασία κατάρτισης μιας λίστας με ονόματα και στοιχεία 30 κατοίκων της Μεσσηνίας που φαίνεται να χρησιμοποιήθηκαν από τον «Επαναστατικό Αγώνα» για την έκδοση πλαστών ταυτοτήτων είναι τα δύο νέα μεγάλα ζητούμενα της έρευνας.

Η ΕΛ.ΑΣ. στρέφει το ενδιαφέρον της σε μια ομάδα ενόπλων της Θεσσαλονίκης που προχωρούσαν σε ληστείες τραπεζών και είχαν ταυτόχρονα επαφές με αντιεξουσιαστές προκειμένου να λύσει τον γρίφο με το ΜΡ5 που βρέθηκε στην Κυψέλη.

Το όπλο αυτό είχαν αρπάξει δύο ένοπλοι στις 25 Αυγούστου 2004 από τον υπάλληλο-φρουρό υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη μαζί με λεία 18.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το 2004 ξεκίνησε να υλοποιείται το σχέδιο χρηματοδότησης και ενίσχυσης του «Επαναστατικού Αγώνα» μέσω ληστειών τραπεζών. «Σε αυτή τη ληστεία συμμετείχαν άτομα που είχαν επαφές με τον αντιεξουσιαστικό και τον ποινικό χώρο στη συμπρωτεύουσα, τα οποία ίσως αργότερα ενεπλάκησαν στην απαγωγή του επιχειρηματία κ. Γιώργου Μυλωνά. Πιθανόν έστειλαν το όπλο στην Αθήνα για να ενισχύσουν τη νέα γενιά τρομοκρατών.Ωστόσο εξετάζουμε το ενδεχόμενο έναςδύο από τους ήδη εμπλεκομένους στον “Επαναστατικό Αγώνα” να οργάνωσαν τη ληστεία σε ταξίδι τους στη Θεσσαλονίκη» αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Σημειώνεται ότι έως χθες το μεσημέρι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζονταν βέβαιοι ότι το ΜΡ-5 ήταν αυτό που είχε κλαπεί στο τέλος του 2004 από τον δολοφονηθέντα ειδικό φρουρό Χαράλαμπο Αμανατίδη στην Κηφισιά ή τον Απρίλιο του 2007 από τον φρουρό του κ. Ρωμύλου Κεδίκογλου στη Βούλα. Πάντως η ΕΛ.ΑΣ. εξακολουθεί να ερευνά το αν αυτές οι τρεις αρπαγές οπλισμού συσχετίζονται.

Το δεύτερο ζητούμενο για τους αξιωματικούς είναι να πληροφορηθούν μέσω ποιου- πιθανόν κρατικού υπαλλήλουοι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» γνώριζαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας περίπου 30 ατόμων από τις περιοχές Καλαμάτας, Θουρίας, Φιλιατρών, αλλά και «ντόπιων» αστυνομικών, ώστε να εκδίδουν πλαστές ταυτότητες.

Εκτός από αυτές στα ονόματα «Μανδαλώσης» και «Γριβοκωστόπουλος», η ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψε ακόμη μία στο όνομα «Αννίβας», ενώ βρήκε σε ψηφιακό δίσκο άλλα 27 ονόματα κατοίκων της Μεσσηνίας. Σημειώνεται ότι από τη Μεσσηνία κατάγονται ή διέμεναν σε αυτήν τουλάχιστον τρία μέλη της ένοπλης οργάνωσης.