Στοιχεία που αναμένεται να οδηγήσουν σε συλλήψεις τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων ακόμη για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» έχει αποστείλει με απόλυτη μυστικότητα τα τελευταία 24ωρα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Εισαγγελία Αθηνών! Τα στοιχεία αυτά, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί πριν από την ανακάλυψη της γιάφκας στην οδό Αιγίνης στην Κυψέλη, αφορούν αποτυπώματα που έχουν εντοπιστεί σε οικήματα ασφαλείας και οχήματα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης.

Οι αξιωματικοί συνδύασαν τα ευρήματα με στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει από τις παρακολουθήσεις υπόπτων την περίοδο του Πάσχα, πριν από τη σύλληψη της αποκαλούμενης «ομάδας Μαζιώτη». Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί ανέφεραν ότι «τα στοιχεία που εστάλησαν στις δικαστικές αρχές σηματοδοτούν την έναρξη της δεύτερης φάσης των ερευνών για την εξάρθρωση του “Επαναστατικού Αγώνα”. Θα ακολουθήσει η τρίτη φάση με όσα προκύψουν από την εξέταση των ευρημάτων στο διαμέρισμα-οπλαποθήκη της Κυψέλης, αλλά και την εξέταση δεκάδων δειγμάτων DΝΑ που έχουν συλλεγεί από τουλάχιστον δέκα χώρους». Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν αφορούν τον επονομαζόμενο από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. «Καλόγερο» της οργάνωσης.

Πρόκειται για άτομο, με εμφάνιση που παραπέμπει σε αυτό το παρωνύμιο, το οποίο θα προσέφερε καταφύγιο στα μέλη της οργάνωσης μετά τη σχεδιαζόμενη επίθεση κατά της αστυνομικής δύναμης στην οδό Πανόρμου, κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ. Ακόμη, στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. περιέχονται τα ονόματα τριών αντιεξουσιαστών που είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές.

Ενας εξ αυτών είχε θεωρηθεί ύποπτος για αρπαγή οπλισμού, ο δεύτερος για σχέσεις με έναν από τους ήδη συλληφθέντες και ο τρίτος για ενδεχόμενη συμμετοχή σε άλλες ένοπλες οργανώσεις. Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. αυτή την περίοδο είναι και ο ρόλος μιας γυναίκας, καθώς και στενού συγγενούς ενός από τους ήδη κατηγορουμένους.