Ως τον «άνθρωπο που μπαίνει κατευθείαν στο μυαλό των τρομοκρατών» χαρακτηρίζουν φίλοι και εχθροί τον κ. Φ. Παπαγεωργίου , 49 χρόνων, α΄ υποδιοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), ο οποίος συνέβαλε αποφασιστικά στον εντοπισμό των μελών του «Επαναστατικού Αγώνα». Πνεύμα ανήσυχο, λιγομίλητος, βαρύς, εργασιομανής, αλλά και πατριώτης ο κ. Παπαγεωργίου είναι σήμερα προϊστάμενος των διευθύνσεων αντικατασκοπίας, αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας, συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών. Είναι, δηλαδή, ο άνθρωπος στην πλέον νευραλγική και απόρρητη θέση στη χώρα: «Είμαι πατριώτης και δεν θα μπορούσα να αρνηθώ αυτήν την πρόταση…» είχε δηλώσει όταν ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης τού πρότεινε να «πάει» στην ΕΥΠ.

Πατέρας δύο αγοριών, γεννημένος στη Ναύπακτο, ο σημερινός α΄ (επιχειρησιακός) υποδιοικητής της ΕΥΠ ασχολείται από το 1982 με τις υποθέσεις τρομοκρατίας. Είχε διατελέσει ως το 2005 τμηματάρχης του Τμήματος Πληροφοριών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και εν συνεχεία προϊστάμενος του Τμήματος Διεθνούς Τρομοκρατίας. Σε συνεργασία με τον τότε αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Φ. Νασιάκο και τον ανώτατο αξιωματικό κ. Στ. Σύρρο, όπως και με τον εισαγγελέα κ. Ι. Διώτη, ο κ. Παπαγεωργίου είχε διαδραματίσει κύριο ρόλο στις έρευνες για την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη». Ηταν, λέγεται, ο άνθρωπος που είχε πραγματοποιήσει ειδική έρευνα για τη δραστηριότητα του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ συμμετείχε στην πολυήμερη ανάκριση του Σάββα Ξηρού. Οι «δύο Φώτηδες» , όπως ονόμαζαν το δίδυμο Φώτης Νασιάκος και Φώτης Παπαγεωργίου, είχαν εισέλθει όσο πιο βαθιά γινόταν στο «μυαλό των τρομοκρατών» και ασχολήθηκαν με επαγγελματισμό για την υπόθεση αυτή. Με τον «Επαναστατικό Αγώνα» ασχολείται εδώ και καιρό και οι γνώσεις του για την τρομοκρατική αυτή οργάνωση αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Ηταν ο αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής που από το 2004 επέμενε ότι δημιουργός του «Επαναστατικού Αγώνα» είναι ο Νίκος Μαζιώτης και δεν εισακουόταν.

Για λόγους, όμως, όπως τότε καταγγέλθηκε, εσωτερικού ανταγωνισμού και πολιτικών σκοπιμοτήτων στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία παραγκωνίσθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παραιτήθηκε και κατέλαβε τη θέση του υπευθύνου ασφαλείας στον όμιλο Λάτση από τον οποίο αποχώρησε μόλις ο κ. Χρυσοχοΐδης τού έκανε την πρόταση να επανέλθει, όχι όμως ως αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής αλλά ως υποδιοικητής της ΕΥΠ.