Καλοκαίρι 1974
Συγκεντρώσεις μελών αντιδικτατορικών οργανώσεων που δεν αποδέχονται το «καθεστώς Καραμανλή» και αποφασίζουν βομβιστικές επιθέσεις. Ετσι δημιουργείται ο ΕΛΑ, στον οποίο υπολογίζεται αρχικά ότι συμμετέχουν περισσότερα από 100 άτομα. Η 17Ν, σύμφωνα με εκτιμήσεις των Αρχών, δημιουργήθηκε το 1975 από ομάδα 5-7 ατόμων που επιδίωκαν δυναμικότερες ενέργειες.

Καλοκαίρι 1976
Στρατολογήσεις μελών ύστερα από επεισόδια στην Αθήνα αλλά και ξυλοδαρμούς πολιτών που διαμαρτύρονταν για τη δημιουργία του αεροδρομίου στα Σπάτα.

Φθινόπωρο 1983

Από κινητοποιήσεις στη Νομική Σχολή και στο Χημείο στρατολογούνται στη 17Ν πολλά μέλη της όπως οΔημήτρης Κουφοντίνας, ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο Πάτροκλος Τσελέντης. Ανοιξη 2003
Μετά την εξάρθρωση της 17Ν και του ΕΛΑ, γίνονται οι πρώτες στρατολογήσεις από τη γενιά της κατάληψης του 1995 στις οργανώσεις «Επαναστατικός Αγώνας»,«Λαϊκή Θέληση» κ.ά.

Ανοιξη 2007

Νέες στρατολογήσεις στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια μέσα από τις οποίες δημιουργούνται μικρότερου βεληνεκούς οργανώσεις όπως η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» η οποία στη συνέχεια στηρίχτηκε από τις κεντρικές οργανώσεις. Οι ένοπλες ομάδες ενισχύθηκαν επιχειρησιακά μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 και τη δολοφονία του 15χρονουΑλέξη Γρηγορόπουλου.