Σε υφυπουργό, με γνώσεις θεμάτων εμπορικής ναυτιλίας, αναμένεται να ανατεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τομέας της Ναυτιλίας που απο χθες«πέρασε» στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως η αντίστροφη μέτρηση για την «μεταφορά» ξεκίνησε πριν απο περίπου ένα μήνα όταν «κόλλησε» στο Μέγαρο Μαξίμου το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη σύσταση της Ελληνικής Ακτοφυλακής και θεωρήθηκε πιο σωστό να αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που έχει υπο την «σκέπη» του το Λιμενικό Σώμα και το χώρο των εφοπλιστών.

Παράλληλα εφοπλιστές μετέφεραν τόσο στον κ. Παπανδρέου όσο και στον κ. Χρυσοχοϊδη την πρόταση τους να αναλάβει ο δεύτερος τον ευαίσθητο τομέα της εμπορικής ναυτιλίας ενώ παράλληλα εξέφραζαν την δυσαρέσκεια τους προς την Υπουργό Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας κυρία Λούκα Κατσέλη. Ακολούθησαν συζητήσεις και διαβουλεύσεις και έτσι αποφασίστηκε η ανάθεση της Ναυτιλίας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο οποίος εξ αρχής, όπως αναφέρουν πληροφορίες, είχε δει θετικά μια τέτοια προοπτική.

Παράλληλα η απόφαση του Πρωθυπουργό, όπως έλεγαν στελέχη του υπουργείου, «ανάβει το πράσινο φως» για την προώθηση του πολυνομοσχεδίου που αφορά ζητήματα όπως την δημιουργία της Ελληνικής Ακτοφυλακής και τις αρμοδιότητες της, την «διάλυση» της Ελληνικής Αγροφυλακής, τη σύσταση και λειτουργία του Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας και κάποιες μεταβατικές ρυθμίσεις για τα Σώματα Ασφαλείας.