Καταστροφές και επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και μιας ομάδας 150-200 ατόμων του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου σημειώθηκαν και αυτή τη φορά στο κέντρο της Αθήνας. Το σκηνικό που στήθηκε ήταν το ίδιο σε όλα τα… μέτωπα: στην Πατησίων, στη Σταδίου, στην Ομόνοια, στο Σύνταγμα και στα Εξάρχεια. Βόμβες μολότοφ, πέτρες και ξύλα από την πλευρά των κουκουλοφόρων. Δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου- λάμψης από την πλευρά των αστυνομικών, ενώ επί της οδού Πανεπιστημίου στο ύψος των Προπυλαίων, καθώς και σε άλλα σημεία της Αθήνας δεν έλειψαν και οι μάχες σώμα με σώμα.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, «οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν στοχευμένα, προκειμένου να απωθήσουν τα άτομα, να διασφαλίσουν την ομαλή εξέλιξη της πορείας και να αποτρέψουν κλιμάκωση των επιθέσεων και φθορών, κάνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις χρήση δακρυγόνων». Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προσήγαγαν συνολικά 16 άτομα και τελικά σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 12 εξ αυτών.

Πέντε εκ των συλληφθέντων παραπέμφθηκαν χθες σε τακτικό ανακριτή και κατηγορούνται για τα κακουργήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και για τις διατάξεις του «κουκουλονόμου». Ενας από αυτούς αντιμετωπίζει επίσης τις κατηγορίες της έκρηξης, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Ακόμη άλλοι πέντε παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παράνομης οπλοφορίας- οπλοχρησίας. Τα επεισόδια, σύμφωνα με την περιγραφή των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., ξεκίνησαν προχθές το πρωί από την οδό Πατησίων, λίγα μέτρα μακρύτερα από το Αρχαιολογικό Μουσείο, όταν κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών.

Λίγα λεπτά αργότερα σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η οδός Πανεπιστημίου και έπειτα η περιοχή του Συντάγματος. Την ίδια ώρα νέα επεισόδια σημειώνονταν στην περιοχή του Πολυτεχνείου και στα στενά των Εξαρχείων, όπου οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων φτιάχνοντας οδοφράγματα. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και μετά το τέλος της πορείας προκλήθηκαν ζημιές συνολικά σε έξι εμπορικά καταστήματα, τρία υποκαταστήματα τραπεζών, καθώς και σε δύο οχήματα, ένα εκ των οποίων ήταν βαν που ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ του υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας.