Στη στήριξη των απεργιακών κινητοποιήσεων απέναντι στα οικονομικά μέτρα κινείται η Νέα Δημοκρατία, αν και δημοσίως αποφεύγει να ξεκαθαρίσει τη στάση της. Αν και επισήμως η Ρηγίλλης αποδοκιμάζει τις ακραίες εκδηλώσεις, η ΔΑΚΕ, συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ, και ο γραμματέας Συνδικαλισμού του κόμματος κ. Ι.Μανώλης δίνουν τον αντιπολιτευτικό τόνο. «Αν δεν εκφράσουμε την αντίδραση του κόσμου, θα έχουμε πρόβλημα να κυκλοφορήσουμε στους δρόμους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανώλης, αν και διαφωνεί με την κατάληψη του κτιρίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ).

Επί της ουσίας η ΝΔ παρασκηνιακά υποδαυλίζει τις κινητοποιήσεις, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά, όπως παραδέχονται βουλευτές της ΝΔ, ότι αυτή η στάση είναι μονόδρομος για ένα κόμμα αντιπολίτευσης. Βέβαια η Ρηγίλλης προτάσσει το επιχείρημα ότι η ΔΑΚΕ είναι ακηδεμόνευτη και δεν παίρνει εντολές, ενώ υπενθυμίζουν ότι η ΝΔ στις αγροτικές κινητοποιήσεις ήταν κατά των αποκλεισμών των εθνικών οδών. Λόγω και των αρνητικών δημοσκοπήσεων, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει άλλη επιλογή παρά να επενδύσει στην κοινωνική αναταραχή, ευελπιστώντας να κερδίσει πολιτικούς πόντους, εκμεταλλευόμενη τη λαϊκή δυσαρέσκεια για τα μέτρα.

Η στάση της ΝΔ έχει πυροδοτήσει και πολιτική αντιπαράθεση, καθώς ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον κ. Μανώλη εμφανίζεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος, κατηγορώντας τον ότι υποστηρίζει την κατάληψη του ΓΛΚ από τους συνδικαλιστές της Ολυμπιακής. «Το 60% των συνδικαλιστών που έχουν κάνει την κατάληψη είναι ΠαΣοΚ.Αντί να αναρωτηθεί τι φταίει,μιλάει για μένα.Ας σταματήσει να βλέπει φαντάσματα και εχθρούς παντού» απάντησε ο κ. Μανώλης.