Συζητείται από το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής, εν μέσω κινητοποιήσεων, το νομοσχέδιο για τα νέαμέτρα και ψηφίζεται εντός της ημέρας με τη διαδικασία του κατεπείγοντως.

«Καμία συζήτηση για τα μέτρα. Απορρίπτονται και απαντάμε με απεργίες, κινητοποιήσεις» υπογράμμισε χθες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, ενώ την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας ξεκαθάριζε ότι το ΠαΣοΚ εγκαταλείπει οριστικά τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και υιοθετεί «τα βάρβαρα μέτρα της 3ης του Μάρτη». Επί ποδός Περισσός και Κουμουνδούρου καλούν τους εργαζομένους να βγουν στους δρόμους.
«Να τους σταματήσουμε! Μπορούμε, είμαστε οι περισσότεροι. Τούτη είναι μια ιστορική στιγμή να παρεμποδίσουμε τα καινούργια μέτρα που θα έρθουν σε όλο το 2010, το 2011 και το 2012» είπε η κυρία Παπαρήγα από το Σύνταγμα κατά τη χθεσινοβραδινή διαδήλωση του ΠΑΜΕ. Νωρίτερα χθες το πρωί είχε μιλήσει για «ληστεία του λαού» και αμφισβητώντας ότι το χρέος και τα ελλείμματα τα δημιούργησαν «τα λαμόγια» υποστήριξε ότι είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών υπέρ του κεφαλαίου, όπως και τα σημερινά μέτρα που είναι κοινά σε όλη την Ευρώπη. Απέρριψε τη λογική της «φιλανθρωπίας με πολιτικά οφέλη» όπως χαρακτήρισε τις κινήσεις προσφοράς χρημάτων για να μην πτωχεύσει η Ελλάδα και επανέφερε την πρόταση του ΚΚΕ «να καταργηθούν οριστικά οι βουλευτικές συντάξεις και μάλιστα να ισχύσει και αναδρομικά», να μειωθεί δραστικά η βουλευτική αποζημίωση και να μην παίρνει αμοιβή ο βουλευτής για την παρουσία του στις επιτροπές της Βουλής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος τη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας μίλησε για «τα πιο σκληρά μέτρα που αποπειράθηκε να πάρει ποτέ κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά» και κάλεσε σε κοινό αγώνα τόσο την ηγεσία του ΚΚΕ όσο και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες προκειμένου να μην περάσουν. Μάλιστα, ζήτησε τη συμβολή των βουλευτών του ΚΚΕ προκειμένου να καταθέσουν από κοινού με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή κατά την ψήφιση των έκτακτων μέτρων. Παράλληλα κάλεσε τους βουλευτές του ΠαΣοΚ, που θα κληθούν να ψηφίσουν, «να ακούσουν τη συνείδησή τους και να σταθούν έντιμοι απέναντι στην ψήφο του ελληνικού λαού που τους εξέλεξε με άλλο πρόγραμμα» και να μην αποδεχθούν να ψηφίσουν αυτά τα μέτρα.