Τη διεξαγωγή δημόσιας ακρόασης στην Ευρωβουλή, ώστε να διερευνηθούν οι όποιες ευθύνες των Βρυξελλών στην περίπτωση της ελληνικής οικονομίας από το 2001 και μετά αποφάσισε χθες η Διάσκεψη των προέδρων των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υιοθετώντας τη σχετική πρόταση που είχε καταθέσει ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων και τέως πρωθυπουργός του Βελγίου κ. Γκυ Φερχόφσταντ.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η ομάδα των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επισημαίνεται ότι αυτή η δημόσια ακρόαση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατόν» και θα κληθούν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Εurogroup, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Εurostat, της ελληνικής κυβέρνησης, της Goldman Sachs και όλων των άλλων φορέων που εμπλέκονται στην υπόθεση. Σύμφωνα με μη επιβεβαιωθείσες ακόμη πληροφορίες το ενδεχόμενο να αποφασίσει ο κ. Παπανδρέουνα παραστεί και να μιλήσει στην Ευρωβουλή για το θέμα αυτό δεν θα πρέπει να αποκλειστεί.

Σε χθεσινή γραπτή δήλωσή του ο κ. Φερχόφσταντ αναφέρει ότι «στόχος αυτής της ακρόασης δεν είναι να γίνει η Goldman Sachs εύκολο εξιλαστήριο θύμα» . Οπως διευκρινίζει ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, «στόχος είναι να διερευνηθεί πώς όλη η πολιτική και διοικητική αλυσίδα, από την Αθήνα στις Βρυξέλλες περνώντας από τη Φραγκφούρτη,αγνόησε την παραποίηση των στοιχείων των ελληνικών δημοσίων λογαριασμών».