Με κόκκινο και λευκό ηπειρώτικο κρασί, πορτοκαλάδες, μπατόν σαλέ και ξηρούς καρπούς γιόρτασε χθες την επανεκλογή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας. Συγκινημένος, αλλά και χαρούμενος, ο κ. Παπούλιας αστειεύθηκε με τους δημοσιογράφους και θυμήθηκε τον πατέρα του στα πέτρινα χρόνια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. «Είναι μεγάλη η τιμή που μου γίνεται, αλλά και πολύ μεγαλύτερη η ευθύνη που αναλαμβάνω ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας» είπε στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο , ο οποίος τον ενημέρωσε για την εντολή που του έδωσε η πλειοψηφία των βουλευτών, χωρίς βεβαίως να παραλείψει να αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα αυτή την περίοδο. «Συστράτευση για την κρίση» ζήτησε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος από χθες άρχισε να παραλαμβάνει συγχαρητήρια τηλεγραφήματα για την επανεκλογή του από αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

Η ψηφοφορία στη Βουλή για την επανεκλογή του πραγματοποιήθηκε χθες υπό τη σκιά των προχθεσινών ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού και χωρίς πανηγυρικούς τόνους ή εκπλήξεις. Η προβλεπόμενη κοινοβουλευτική διαδικασία της ονομαστικής φανερής ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Υπέρ της επανεκλογής του κ. Παπούλια στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα ψήφισαν 266 βουλευτές, οι οποίοι αντιστοιχούν στην κοινοβουλευτική δύναμη των τριών κομμάτων που στήριξαν την υποψηφιότητά του (ΠαΣοΚ 160, ΝΔ 91 και ΛΑΟΣ 15).

«Παρών» ψήφισαν τα κόμματα της Αριστεράς, ενώ δύο βουλευτές του ΚΚΕ, ο κ. Γ. Μαρίνος και η κυρία Σοφία Καλαντίδου, απουσίασαν.